download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Сервизи за компютри в Плевен - за почистване на лаптоп...

<1 2 >

Автор
Съобщение
kookki
Нед, 23.10.11, 15:17
Ристич, добре че го занесе в сервиз, защото HP са сложни за профилактика и може да се обърка нещо. Буксите са много смотани и трудно се разкачват и скачват.
Днес разглобих едно G60. За да му почистя радиатора и вентилатора, демонтирах всичко, само usb портовете си останаха на място , дори дъното трябваше да демонтирам.
Чистих и един Acer. Там нещата са прости - отвиваш един капак оттдолу и имаш пълен достъп до радиатора.
Майстор Kookki
Майстор Kookki

dhtj
Нед, 23.10.11, 15:25
Бас ловим че не си правил нещо такова:

Разпробиване на фабрично ненаправени отвори за охлаждане. С голяма дрелка(бормашина) за строителни и монтажни работи, сигурно 10тина кила (едвам хвана такова малко свредло). Like a boss.
В тоя край сме си така

kookki
Нед, 23.10.11, 15:32
На твое място щях да изрежа голям отвор със зегето
anonymous
Нед, 23.10.11, 18:21
Луди сте и двамата! Вие може да сте майстори ама аз съм разрушител. Плочките в банята на общежитието започнаха да падат само като ме видят...
kookki
Нед, 23.10.11, 21:32
Новият ми лаптоп е супер-глупав откъм поддръжка. Отдолу няма нито един капак, решетка, винтове - нищо. Гладък е като тава. Само три винта при батерията, придържат една решетка отгоре до клавиатурата, откъдето излиза звука и вентилатора смуче. Каквато и интервенция да се наложи, трябва да се корми.
anonymous
Нед, 23.10.11, 21:37

RE: Сервизи за компютри в Плевен - за почистване на лаптоп...

” Новият ми лаптоп е супер-глупав откъм поддръжка. Отдолу няма нито един капак, решетка, винтове - нищо. Гладък е като тава. Само три винта при батерията, придържат една решетка отгоре до клавиатурата, откъдето излиза звука и вентилатора смуче. Каквато и интервенция да се наложи, трябва да се корми. „

HP, к'во да го правиш... ;|

Макар че покрай проблемите с HP-то потърсих информация как се отваря нетбука (Acer AO-533) и се оказа, че е по приблизително същия метод като големия лаптоп (HP ProBook) ... Махат се 15-20 винта, клавиатура и други част и чак после се стига до момента, в който се маха долния капак и се стига до вентилатора.

plamil
Нед, 23.10.11, 22:22
А разглобявали ли сте ViewSonic? (наложи ми се заради постоянно високите температури на проца - 85-90 при гледане на филм)
Отдолу се виждат десетина болта. Развиваш ги, ама пустото чудо не ще да се отваря. Докато най-накрая се светнеш че клавиатурата се крепи .... на чопчета в горния капак. Вадиш клавиатурата - опаа, още десетина болтчета. Развиваш ги съвсем внимателно но.... лаптопа пак не ще да се разглобява. Изведнъж - еврика. От към гнездото на батерията има 3 щипки за разкопчаване. Почваме да отваряме и тука идва тънкия момент - лаптопа трябва да е настрани, с отворен дисплей. Иначе заради теглото му се изкъртват гайките които го държат към основата.
Успяваме все пак да извадим горния капак без поражения. Разкачваме всички букси, ама дънната платка пак не излиза. А, да бе, трябва да извадим първо харддиска. Вадим го, и чак тогава установяваме че точно до него, отвътре навън има още 2 болта. Е, най накрая успяхме - дънната платка е навън.
Хм, нещо радиатора на проца е много халтав. Я да го свалим и да огледаме по-подробно. И.... виждаме стандартната термопаста тип "гума за джваканье", която в мястото на контакта е по-дебела от 1 мм. Това не ни харесва обаче. Намираме едно парченце медна ламаринка приблизително 1 на 1 см и дебело около 0,3 мм (такова ми попадна де), сгъваме го под формата на буквата "U" пълним вътре "U"-то с термопаста, отвън също намазваме тъничко. Повтаряме процедурата и със северния мост Сглобяваме всичко обратно.
Така, при тази преработка не съм виждал проца загрял повече от 72-73 градуса (според Евереста)
kookki
Нед, 23.10.11, 23:16
Странно разстояние между радиатора и процесора, Пламене ? Досега каквото и да съм разглобявал, термопастата е като полупрозрачен филм. Болтовете на радиатора немогат ли да се натегнат още ? Аз ги натягам с винтоверт, с около 1-2 N/m - първата степен (не че на втора ще превърти, но е рисковано).
HP-то което чистих днес, му държах процесора на 100% с full hd клип и малко допълнителен софт за около 10 минути и не успя да загрее над 63 градуса.
kookki
Нед, 23.10.11, 23:21
А на мен ми се е случвало да изправям крачета на процесор. Един приятел решил да си чисти цайгела и извадил процесора заедно с радиатора, защото не е знаел какво прави. Термопастата опуснала процесора от радиатора и той паднал на земята върху крачетата си.
Останах без очи докато ги наместя с един тъп нож.
Ако на някой му се случи подобно приключение, да гледа крачетата перпендикулярно, иначе очите се омотват .
plamil
Пон, 24.10.11, 07:30

RE: Сервизи за компютри в Плевен - за почистване на лаптоп...

” Странно разстояние между радиатора и процесора, Пламене ? Досега каквото и да съм разглобявал, термопастата е като полупрозрачен филм. Болтовете на радиатора немогат ли да се натегнат още ? Аз ги натягам с винтоверт, с около 1-2 N/m - първата степен (не че на втора ще превърти, но е рисковано).
HP-то което чистих днес, му държах процесора на 100% с full hd клип и малко допълнителен софт за около 10 минути и не успя да загрее над 63 градуса. „
Не, не могат да се натегнат повече.
Не знам кой го е конструирал, но си е оставил ръцете. На дънната платка пише Foxcnn 3G - MB, но като гледах на сайта на производителя и ма разлики.
Дъното първоначално е било предвидено за Barebone система за домашно кино, после някой е решил че става и за нетбук - пляснал една клавиатура и дисплей 1024х600 и го пуснал в продажба

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.