download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Компютърът ми се товари!?

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
programings
Съб, 19.11.11, 20:41
Да, това е една от многото оптимизации, които можеш да направиш за мозила през about:config - а!

За това харесвам мозила - свободата да променяш на воля в експертните настройки на браузъра! Нещо велико, което е много ценено от любопитните хора като мен, които обичат отвореният код!

Ако искаш да спестяваш още повече ресурс, то можеш също да забраниш на мозила да използва РАМ докато е минимизирана!

За целта отново влез в about:config, натисни на празното място с дясно копче, и избери добавяне на нова булева стойност!

В появилото се поле въведи config.trim_on_minimize и го сложи на true !

Рестартирай мозилата!

редактиран от programings на 19.11.11 20:42
редактиран от programings на 19.11.11 20:42
plamil
Съб, 19.11.11, 20:50
Ето при мен кои процеси са стартирани:

При теб - трябва да не закачаш още и SSScheduler.exe, egui.exe и ekrn.exe

tegote
Пон, 21.11.11, 13:19
Никаква RAM бе! Антивирусната го моли да бъде обновена, а уиндоуса му казва че нямал достатъчно дисково пространство.
anonymous
Пон, 21.11.11, 15:22

RE: Компютърът ми се товари!?

” Никаква RAM бе! Антивирусната го моли да бъде обновена, а уиндоуса му казва че нямал достатъчно дисково пространство.

Не, дисково пространство имам, но когато компютъра поработи повечко време, нещо ужасно много товари и заема оперативната ми памет, което води до съобщението, че виртуалната памат идва недостатъчна и ...

За Java в Administrativ tools - Services имам само Java Quick Starter, за което пише на статус - стартирано.

plamil
Пон, 21.11.11, 15:51

RE: RE: Компютърът ми се товари!?

” Не, дисково пространство имам, но когато компютъра поработи повечко време, нещо ужасно много товари и заема оперативната ми памет, което води до съобщението, че виртуалната памат идва недостатъчна и ... „
Цъкни с десен бутон на Моя компютър, избери Свойства, таб Разширени, секция Производителност и цъкни Настройки.
Влез във таб Разширени, секция Виртуална памет и цъкни на Замени
Ще ти се отвори един прозорец в който те пита на кой диск да ти е виртуалната памет, по подразбиране е C:\, задай за минимален и максимален размер едно и също число. Тъй като компютъра ти е с малко РАМ памет (512 Мб) добре е да му зададеш тройно по-голям размер - 1536 Мб.
Ето и картинка:

Цъкаш на Задай, във всички останали прозорци Ок, и ако ти поиска рестартиране - рестартираш.
Това упражнение го правим със следната цел - по подразбиране Уина дава някакъв минимален и някакъв максимален обем от диска използван за виртуална памет. Сега му казваме да използва точно определен размер.

anonymous
Пон, 21.11.11, 20:22
Направих го. Сега ще гледам.
tegote
Вто, 22.11.11, 08:20
Доста дълго го оглеждаш. Което пак е странно. Явно компота се е метнал на теб и RAM паметта ви е еднаква, затова няма да му се сърдиш.
anonymous
Вто, 22.11.11, 14:20
Засега май е по-добре. Благодаря на всички!
electric_cc
Вто, 22.11.11, 16:40
И моят лаптоп по едно време започна да ускорява оборотите на вентилатора докато започна да изключва, понеже процесорът му е Интел и има вградена термозащита. Пуснах прахосмукачката и от всички възможни отвори измуках каквото можа. Сега работи съвсем тихо и от 50 см не се чува. Дори не загрява над нормалното. Надявам се тази информация да е полезна на някого.
vdamianov
Пет, 25.11.11, 23:19

RE: Компютърът ми се товари!?

” И моят лаптоп по едно време започна да ускорява оборотите на вентилатора докато започна да изключва, понеже процесорът му е Интел и има вградена термозащита. Пуснах прахосмукачката и от всички възможни отвори измуках каквото можа. Сега работи съвсем тихо и от 50 см не се чува. Дори не загрява над нормалното. Надявам се тази информация да е полезна на някого. „

Причините за зациклянето могат да бъдат най-различни, затова ще се позова на моя личен опит и на личния ми компютър (доколкото съм имал същия проблем, разбира се).
Прахосмукачката сякаш малко подобрява нещата, пробвал съм неведнъж, и си дадох сметка, че не е само от натрупания отвътре прах (някой пробвал ли е с компресор, идеята не ми изглежда никак лоша, макар и да е малко радикална).
След известен период на подобрение лаптопът отново започна да зацикля на елементарни операции, и ме осени прозрението, че нещо става на оперативно равнище (с хардуера никога не съм имал проблеми).
Направих бърза проверка на действуващите процеси, и установих наличието на десетки планирани задачи (scheduled tasks)- от сканиране за вируси, проверка за ъпдейти на няколко дузини програми, майкрософтски шпионажи, та до график за дефрагментация. Но шампион по изяждане на компютърни ресурси се оказа адобе-акробат ъпдейт, ако трябва да бъда по-точен- делеше първото място с гугъл ъпдейт,който пристига на гости във всеки един компютър (без да го пита, естествено), с всяко инсталиране на някой от продуктите на гугъл (пикаса, гугъл-земя, и най-вече- гугъл-хроме).
Решението: деинсталиране на гугъл хроме и акробат-рийдър, за които има чудесни и супер-леки алтернативи, изтриване на цялото съдържание в папките на планираните задачи от административния панел на компютъра. Антивирусната също спокойно може да се деинсталира (отново говоря от личен опит), но само при положение, че всеки мениджър за сваляне, всеки торент-клиент и изобщо-всеки способ за вкарване на съдържание в компа се настроят така, че автоматично да се проверяват всички свалящи се файлове за вируси. Това- с някоя от безплатните и леки аналози на антивирусна, като безупречната Malwarebytes Anti-Malware например.За илюстрация на ефективността на тези действия- в момента съм отворил 6 приложения, от които две доста тежки-RSSowl и Fritz13, а производителността на процесора варира между 8 и 18 %..

редактиран от vdamianov на 25.11.11 23:23
vdamianov
Пет, 25.11.11, 23:49

RE: Компютърът ми се товари!?

” Не знам защо са минали толкова много ъпдейти.
А хрома мисля че стартира толкова бавно заради 2 антивирусни програми - Аваст и Нод (въпреки че ми се стори странна комбинация, оставих я както си я е направил собственика). РАМ-а му е зает около 700 мегабайта.
Човека го бързаше много, и не съм се задълбавал „

Две едновременно работещи антивирусни? Това не е странна, а абсурдна и самоубийствена комбинация, странното е единствено в това, че компютърът изобщо работи.

редактиран от vdamianov на 25.11.11 23:50

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.