download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Как да рециклирам батерия на винтоверт и други трикове.

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
plamil
Чет, 12.01.12, 08:39

RE: Как да рециклирам батерия на винтоверт и други трикове.

” За колко време принципно трябва да изчезнат 2.5 амперчаса заряд, при това натоварване. Нещо логиката ми бяга покрай познатите ми формули. „
На акумулаторите, по принцип, амперчасовете означават че са способни да отдадат ток със сила 1/10 от маркираните Ah върху корпуса, в продължение на 10 часа, преди напрежението им да падне под допустимото. Това е при нормален режим. Но при теб е доста далеч от нормалния.
Ако батериите са ти Ni-MH 2500mAh, нормалния режим е 250mA за 10 часа.
В твоя случай е трудно да се определи, защото батерията работи в повторно-краткотраен режим, и в определени моменти се претоварва, в други моменти пък си почива. Но пък щом си измерил цели 14А - и е работила 40 мин - според мен това си е едно прилично постижение за батерии тип "куча марка". Както и да въртя сметките все излизат повече от 2,5Ah.
anonymous
Чет, 12.01.12, 09:53

RE: RE: Как да рециклирам батерия на винтоверт и други трикове.

” Не ми разбра правилно въпроса, имампредвид, че ти си свързал батериите за мотора, а как ги свърза към изхода, или каквото там е, за зарядното ? „

Бръкаш се. Не ги е свързал към мотора, а към клемите на батерията. Разгледай снимката на вече запоените батерии и ще видиш кабелчетата къде отиват, както и първите 2-3 снимки в темата. Нагласил ги е и е затворил батерията, за да придобие почти заводски вид и вече ще си ги зарежда в зарядното за винтоверта.

океан
Чет, 12.01.12, 12:18

RE: Как да рециклирам батерия на винтоверт и други трикове.

” Днес тествах батерията с един грифер за стомана. Не можах да намеря снимка в гугъл на инструмента и нямам възможност сега да го снимам, но е като кръгла пила за метал, но с 5-6 пъти по едри резци.
Пилих поне 30-40 минути преди да почине батерията. Този инструмент тормози значително техниката. Сружката е едра почти като от флашка, при значителен натиск.
Ампер клещите дадоха натоварване около 14 А при това натоварване.
За колко време принципно трябва да изчезнат 2.5 амперчаса заряд, при това натоварване. Нещо логиката ми бяга покрай познатите ми формули.
Plamil, благодаря ти за съдействието. Без твоя съвет, щях да се откажа, с мисълта, че батериите не стават за целта. „
Постоянен ток не може да се мери с ампер клещи по индуктивен път .Ако си мерил така показанията не са реални.Трябва да мериш с мултицет ,но внимавай с обхвата на уреда.Пусковия ток може да го повреди.
Амперите умножени по времето за разреждане е капацитета на батерията.
океан
Чет, 12.01.12, 12:26

RE: Как да рециклирам батерия на винтоверт и други трикове.

” Вместо флюс и горелка може да се ползва аспирин. Запоява даже дебела ламарина. „
Само де прави такава ужасна миризма,че едва ли някой може да го изтърпи.По добре колофон или борова смола.
kookki
Чет, 12.01.12, 15:00
Океан, прав си, но моите амперклещите са малко по-модерни и вадят приблизително точни стойности. Проблема е че стойностите варират в някакъв диапазон - не заковава някаква стойнос, а постоянно лавира. Горе долу горният край на диапазона ми е верен. Това съм го установил при замерване на тока на няколко зарядни и съм сравнил резултатите с мултицет и данните от техническите им характеристики. Друг е въпроса, че при замерването на новата батерия, съм упражнил максимално усилие, а в действителност, не съм натискал толкова много , докато съм работил. А и грифера товари различно, в зависимост с коя част от него се пили, защото резците са по-големи с увеличаването на диаметъра. Правил съм и кратки почивки, за да ми починат ръцете. Ще рискувам да замеря с мултицета. Има си педпазител и обхвата му е 10 А. Ако пък изгори ще си купя друг. Китайски е .
така изглежда тестовият инструмент
така изглежда тестовият инструмент

Доволен съм, каквото и да се е получило. За 20 лева си е дори перфектно.

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.