download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Как да се предпазим от обир на дома ни?

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
anonymous
Сря, 25.01.12, 22:40
точен съчуствам ти искренно за получените морални щети , и не защото си бил еди какъв си .това няма значение . важното е какъв си сега .
но едно такова посегателство над личното имущество или по точно казано над личното пространство е меко казано стресиращо .
изчетох с интерес всичко написано до тука .
нормалните неща в една *нормална * държава .
това ,че семейството ти е в шок и стресирано ..... е нормално е в предвид ,че ти си им осигорявал някакво чуство на сигорност ,но никой не е застрахован от подобни инциденти .
савет за подобрение на сигорноста ви в бъдеще ?
незнам , варианти много . решение едно . до сега ти предложи ха някой.
но не спира да ме човърка самнението , че работата е нагласена .
подготовката , задействането на други саседни аларми , отвличането на вниманието на патрула ,заглушаването на сигнала ,са все неща които едни махленски апапи не са в састояние да извършат .
kookki
Сря, 25.01.12, 23:26
Не знам защо се впечатлявате от начина на изказване на Точния ? Няма никаква показност. На мен лично ми се вижда обикновен човек, като всеки от нас - качвал е снимка на кучето и къщата и съдя за това оттам.
Споменал е, че парите не се побират в сейфа, но е уточнил, че става на въпрос за пари от имот, значи сейфа е малък, а не че парите са много. Не е казал, че е собственик на СОТ, а че има участие. Пък и кой не е бил някой, за някакви пари ?
Ако Светлозар Дичевски беше написал пост тук, че са му гепили парите за някакъв имот, вече щеше да е друга работа.
Кофти е да те оберат. Аз си спомням, как преди години се опитаха да ми разбият мазето, в което държа техника за няколко хиляди лева. Не се получи на крадците, за мой късмет. Очаквах да повторят опита и ги чаках цяла нощ, с един половин килограмов чук, но те не дойдоха. Дублирах вратата с по-сериозна, а старата трябваше да я разбивам, защото беше обезобразена. Отне ми поне 1 час, без да се съобразявам с шума. Изненадващо за дървена врата. Е не е обикновена дървена врата.
От случката насам, когато посещавам помещението, винаги ми претреперва, въпреки че са минали години.
Месец след опита, пребих един дребен крадец във входа. Опитваше се да свали алуминиевите дръжки на старата ми дограма, която временно бях инсталирал в междуетажното пространство, докато правех ремонта на жилището. Човека беше доста по-голям от мен, но излях всичката си натрупана злоба върху него.
anonymous
Чет, 26.01.12, 13:20
Не знам дали от тези цифрови камери, които си сложил ще има полза. Чувал съм, че мощно инфрачервено лазерно фенерче ги поврежда на мига. Но това не е проблем, ако някой постоянно ги наблюдава.
Та моят съвет е: сложи си решетки на терасата, вземи си ново куче и... нищо повече. Колкото да спре кокошкарите. Представи си, че наистина имаш непревземаема крепост, и само чрез вас тримата може да се влезе. Ставате мишена. Разбира се, малко вероятно е някой да те нападне пред входната врата, но пък един имот пари не са за пренебрегване.
Запиши сина на Карате, тогава вместо от страх, ще трепери от яд, че не се е прибрал по-рано.
tegote
Чет, 26.01.12, 16:10
Кво карате бе пич? Е това тук не трябваше да казваш! Мирослава шампионката като владееше карате как си я прибраха мирно и тихо, че и ръчно убиха!
anonymous
Чет, 26.01.12, 17:45
Ха-ха и какво, ако не беше шампионка, щеше да е още жива? Ако Точния не беше сложил СОТ нямаше да стане жертва на апаши?
Уменията за самозащита дават на човек увереност, а не страх. Това обаче не значи сам да залавя въоръжени рецидивисти.

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.