download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

как да сменя парола

<1 2 3 >

Автор
Съобщение
insecteater
Сря, 04.10.06, 17:33
А на майка ти акаунта с администраторски права ли е?

Извадка от статия на download.bg Windows XP – tips&tricks

Смяна на паролата без нужда от старата
    Чудех се дали да пиша за този трик, защото може да се използва и за злонамерени цели, но все пак ще го кажа, тъй като се изискват администраторски права. Разбира се можете да го използвате например, ако сте си забравили старата парола. Единственото, което ви трябва е Command Promt. Отворете Start -> Run и напишете Cmd, за да го стартирате. В конзолата напишете net users some_username *. Напишете новата парола и я потвърдете. Искам да вмъкна само една забележка, че ако потребителското име съдържа интервал, то трябва да бъде поставено в кавички.
    По същия начин можете да сложите и парола на потребителите Administrator i Guest, понеже по подразбиране полето за парола е празно.
    Надявам се, че тази информация ще я използвате само с добри намерения!

anonymous
Сря, 04.10.06, 17:39
естествено че няма да и сложа админски права ... да знам четох тая статия ама стигам само до net users от там на татък незнам какво и как да го напиша ...
anonymous
Сря, 04.10.06, 17:53
тфа със some_username * изобщо не мога да разбера за кфо става дума ...
insecteater
Сря, 04.10.06, 19:00
Ми тогава правиш следното:
Пускаш компютъра и чакаш да се зареди и да ти поиска да си избереш като какъв ще влизаш. Най вероятно ще ти покаже твоят акаунт и акаунта на майка ти. Може и guest акаунт да ти покаже, но не ми се вярва. Натискаш Ctrl + Alt + Delete. Ако нищо не стане, натисни ги пак. Ще ти се появи прозорец с две полета - горното за потребителско име, другото, за парола. В паролата за потребителско име, пишеш Administrator, а полето за парола оставяш празно. Натискаш Enter. Би трябвало да влезеш с пълни администраторски права - честито.

какво става ако ти поиска парола и на администраторският акаунт ли? Ми скубеш си косите задето си го инсталирал така и почваш да ровиш в интернет. Има начин да се заобиколи и това, но не бих ти го казал.

anonymous
Сря, 04.10.06, 19:26
Малко преди да почнеш да си скубиш косите провери дали паролата ти не е с големи букви :) Кой знае може да си натиснал CapsLock като си я въвеждал. А и ако си с български език виж случайно индикацията пробвай там с колкото езика позволява да я въведеш. Непроятно е да си слагаш парола пак то в момента да е било на български включено примерно без да забележиш... Естествено както те посъветваха остава ти и варианта със скубането на косите. Успех.
редактиран от anonymous на 04.10.06 19:27
insecteater
Сря, 04.10.06, 19:28
Ехе, той това ако не се сети да направи, закъде е тръгнал изобщо?
anonymous
Сря, 04.10.06, 20:22
хехе теяя работиии отдавна ги пробвах иии все пак успях :) благодаря ти insecteater стана :)
anonymous
Чет, 05.10.06, 05:19
Аз мисля че съм длъжница на всички, които се опитаха да ми помогнат и за това ще напиша какво стана пък с моя лаптоп - ами най- дърварското решение : смених му СД-то с работещо и преинсталирах WINDOWS-а. Но в името на науката сега ще му сложа парола, НАЙ- СТАРАТЕЛНО ще си я запиша в бележника и после ще пробвам да я разбия - все едно не я знам. Все пак мноооооооого ви благодаря.
anonymous
Пет, 06.10.06, 22:33
http://pubs.logicalexpressions.com/pub0009/LPMArticle.asp?ID=305

Тук е описано подробно какво се прави, когато не знаеш администраторската парола, без да преинсталираш.

<1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.