download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Програма за влажност

Автор
Съобщение
дядо_поп
Вто, 29.05.07, 17:57
Речено е "За всяко нещо си има време"
Дошло е, чада, време и Дядо Поп да търси помощ.
Някой знае ли програма за пресмятане на относителната влажност от показанията на обикновен психрометър /с естествена вентилация/ с точност поне 2 знака след запетаята? По възможност да може да изчертава и диаграми за различни стойности на атмосферното налягане или поне да печата таблици.
То в И-нет наспорил Господ доста материали обаче всички дават целочислени стойности и само за стандартно налягане. Намери Д.П. и на едно място сайт с он-лайн калкулатор ала целта е да може да работи оф-лайн.
Та някой ако може да помогне на горкия Божи слуга ако не с програма поне с изчислителната формула, Бог ще се възрадва!
Господи, помагай!
phrozencrew
Вто, 29.05.07, 19:07
Дядо попе много бих искал да ти помогна.
Аз ползвам такъв софтуер на работата си, но нямам достъп до инсталационните файлове, а и иска тапа на серийния порт - Германска му работа.
Мога да ти дам само един HTML файл с който да си смяташ точка на оросяване и температура на мокър термометър. Не знам дали ще ти е в помощ, но само толкова са ми силиците за сега:
http://instr.hit.bg/To4ka_na_orosiavane/rh.html
Save As ...
Работи офлайн.
angelicstar
Сря, 30.05.07, 14:43
ми начи азнамерих тука ени формулки и ти напраих 1 хрограмка дето ти изкарва работите на табличка. наци накрая имаш 1 тексов файл с табулацики и мж си го форматнеш в Word как ти е кеф или да сиго качиш на Exel и да сиго изпечатиш. турила съм и сорса да мж да си бръкнеш там квото ти харевса. не му напрах GUI щото още нз много мното как се прави ама ако почакаш 1-2 дена ше ти го напрая да чертае направо диагамки.
Тука са файловете. Psyhro.zip
boy4o
Сря, 30.05.07, 16:59

RE: Програма за влажност

” ...
...
Тука са файловете. Psyhro.zip
Само така, Яя! Чудовищно добра реакция: готова, макар и тромава, програма за по-малко от 24 часа. При това, очивидно, слабо разбираш за какво изобщо става дума в цялото изчисление. (Това, последното, не е чак толкова похвално.) Същественото е, че програмата ти работи и даже коректно, доколкото мога да съдя, сравнявайки резултатите от нея с таблиците, които намирам в Интернет. Сега остава да направиш графичния интерфейс, да я излъскаш тук-там.
Само, без докачение, ще си позволя една корекцийка. Този ред:
static final double atmNalyag = 947.3;  // формулите 
 

ще бъде по-добре да изглежда ето така:
static final double atmNalyag = 947.3;  // ми тва е срено стаситсическото амтовсерно налягане за севрена Армеика 
 


Та да знае Отчето от къде да задава различните стойности на атмосферното налягане.

angelicstar
Сря, 30.05.07, 18:03
мн миси boy4o! тва го мислих да го пиша ама после съм го зяпнала.
щото съм патка заспала.
дядо_поп
Пет, 01.06.07, 15:02
Речено е "Да помагаш на ближния е да помагаш на Вишния"
Голямо благодарско од Дядо Поп и Бог да ви благослови, чада.
Особено малката Яя дето така се е потрудила за Дяда си Поп. Пък ако нещо не става, че то Божия слуга разбира от Джава колкото от китайска граматика все ще може да се хване изчислителния модел и в Ексела да си припомни Д.П. че едно време е знаял и VB.
Бог да ви дари с чест и берекет! Амин!
angelicstar
Пет, 01.06.07, 15:19
за нищо Дадо Ппе! то и без тва се чудех ква трограмка да седна на напиша щото тва е по итнересно от гейменето. ама дето ти казах за 2-3 дена да го напря за диаграмки ня да стане толко скоро щото нещо ми е мътен още тоь PostScript. дотука успях само основата да направа. ей такава New.ps
anonymous
Пет, 01.06.07, 16:50
С какво се отваря тая програма, че нещо не схващам. Благодаря предварително
дядо_поп
Пет, 01.06.07, 17:04

RE: Програма за влажност

” С какво се отваря тая програма, че нещо не схващам. Благодаря предварително
Дядо Поп също леко се озори, но милостив Бог, подкара програмата. От Command Prompt се дава команда
java ПътДоПрограмата\psyhro
Трабва да си имаш JRE инсталирана. На Д.П. зора му дойде докато се договеди да обяви в PATH-променливата пътя до Java.exe. Ако за тая програма питаш.
boy4o
Пон, 04.06.07, 12:18
За лесно и комфортно стартиране на Java-приложения (.class) бих препоръчал едно малко програмче - JTama. Там, на онази страница е обяснено как се инсталира/деинсталира. След това за да се стартира Java-програма е достатъчен двоен цък върху главния class-файл. При наличие на инсталиран Java SDK двоен цък върху сорсовия (.java) файл предизвиква компилиране на сорса. С една дума супер!
Впрочем, някои по-откачени антивируски мрънкат заради тази програма, но това е единствено заради бруталния начин, по който пише в регистрите при инстал/деинстал, т.е. нищо опасно няма.
 
@ angelicstar: Яя, ти си, комай, първият случай в който виждам някой да пише направо на PostScript. На моменти направо ме застрелваш!
angelicstar
Пон, 04.06.07, 17:34
ми мене ми е мисэлта да напря програчката на Java да напише PS файла. начи пъвро да смята вбажностите ипосле да пише на диска във PS файла. такова нешо
1.0 2.0 moveto
1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 6.0 curveto
stroke

ама данакарам Джавата дапище на PostScript тря пъвро аз даго напиша.
ми начи тая JTama e е жив трепач! направо нз колко ти миси за тва. напрво ми се оправиха поне 100 пролеми снея.

angelicstar
Вто, 05.06.07, 17:19
ми начи става ми 1 проблем с PostScript.
като задам в PSфайла някъв фонт на мойто компи сичко е ОК. ама като гопробам на др компи и там го ня същия фонт ми дава грешка. нз кво да направа.
някой акознае да казва. ПЛС!
boy4o
Вто, 05.06.07, 17:57

RE: Програма за влажност

” ми начи става ми 1 проблем с PostScript.
като задам в PSфайла някъв фонт на мойто компи сичко е ОК. ама като гопробам на др компи и там го ня същия фонт ми дава грешка. нз кво да направа.
някой акознае да казва. ПЛС! „
Очевидното решение е да си носиш и шрифта заедно с програмата. Ако искаш да я разпространяваш, примерно по Мрежата, най-разумно би било да си събереш всичко необходимо в един архив и точно него да разпространяваш.
Другото, неочевидно, решение е да използваш някой друг, много широко разпространен PS-шрифт. Например, такъв шрифт е Courier - има го едва ли не на всяка втора щайга.
дядо_поп
Сря, 06.06.07, 17:55
Още веднъж, angelicstar, сполай ти! По Божия милост добра работа си свършила. С твоята програма си направихме сметките с нашите си стойности и вкарахме текстовете в табулатор. /Ако не знаеш имаше едни такива машини за таблици още преди да навлязат компютрите./ Получиха се чуднички таблици, точно каквото се търсеше. Тъй щото можеш да не се зориш с диаграмите. Стига да не е рекъл Бог да ти е интересно просто тъй, чадо.
Ама Божия слуга си мисли че повече благоплодие ще донесе ежели му направиш интерфейса и го пуснеш по света това творение твое ще бъде полезно и за повече люде.
Бог да те благослови!

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.