download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Комплиране на Source Code на Windows

<1 2 >

Автор
Съобщение
phrozencrew
Съб, 02.06.07, 09:27
дядо_поп-e, хахахаххахааа
Смея се на глас....

Мисля все пак, че трябва да погледнем сериозно на нещата, защото Васил фашиста ако ни засече тука как се хака Win - спукана ни е работата.
Относно компилаторите и хакерите имам съвсем скромно отношение. Не съм чул да има хакери, които да се занимават с Windows поради факта, че нищо важно не може да се повери на тая операционна система, нито пък има добри компилатори. Да не говорим, че сокетите в Win винаги ще си останат пълен леш.
Хакерите винаги са флиртували с Unix,Linux,Mac и подобните. А кои ли са тия хакери. Хакер е креативна титла и е доста задължаваща. Ето и някои от най-известните хакери на нашето време:
Кевин Митник - най-известния кракер, а в момента хакер на една от най-уважаваните системи за сигурност. Създаде я непосредствено след като излезе от затвора (беше хакнал сърварите на ЦРУ), тогава обяви във всички големи портали, че кани всички хакери на планетата да хакнат сървара му. Така се снабди с доста добри специалисти и създаде това, което е в момента.
Ричард Столман - сподвижник на GNU и един от главните инициатори. Много уважаван хакер от всички свободомислещи хора.
Лари Уел - създател на Perl и хакер (програмист) на много програми за Version V и Version VI - Unix
Гуидо ван Росум - създателят на Python, езика на Google.com
Ерик Реймънд - автора на "Катедралата и Базара", проповедник и защитник на отворения код. Близък приятегл с Лари Уел и Ричард Столман. Скоро предложи хакерите да си имат собствено лого, както пингвина е лого на Linux, дяволчето на BSD, камилата на Perl. Идеята беше силно дискутирана в Unix средите:

anonymous
Съб, 02.06.07, 20:09
Чух че Tsvetanmail щял да се пробва да разработи операционна система на базата на тоя код и на кода на системата с отворен код на reatcos.Смятам да му помогна, въпреки че сорса е много голям.
boy4o
Пон, 04.06.07, 16:12
Цитат
” Хакерите винаги са флиртували с Unix,Linux,Mac и подобните. А кои ли са тия хакери. Хакер е креативна титла и е доста задължаваща. Ето и някои от най-известните хакери на нашето време: „

Джон Дрейпър - "изобретателят" на безплатните телефонни разговори. Малко познание за телефонните автомати и обикновена пластмасова свирка, намерена в пакетче чипс навели Дрейпър на идеята как да говори безплатно до всяка точка на земното кълбо. "Изобретателят" установил, че свирката, която се дава като награда с чипса "Cap`n Crunch", възпроизвежда същия звук на честота 2600 херца, на каквато работят и уличните автомати в САЩ. Оттук нататък му било необходимо само просто техническо устройство, за да я прикрепи към който и да е обществен телефон и да говори колкото му душа иска.

Кевин Митник - идолът на всички компютърджии, които искат да са над закона. Кевин е едва 17-годишен, когато прониква в компютърната система на фирмата "Pacific Bell`s". През 1989 г. успява да се добере до компютърните кодове и банковите сметки на най-голямата американска телефонна компания "MCI", а през 1992 г. - да разбие няколко защитни системи на ФБР. "Героичната" му кариера продължава с цели две години успешно покриване от ФБР, докато накрая попада в затвора. Тук написва книга, която се превръща в бестселър.

Марк Абене - геният на телекомуникациите. Името на Абене се свързва с бандата "Майстори на измамите", а пробивът, с който влиза в историята, е разбиването на сайта на компанията "WNET" през 1989 г. Кракерът оставя и визитка - на заглавната страница на компанията се появява текстът "Честит Ден на Благодарността, пуйки!"

Кевин Пулсен - от двете страни на барикадата. В историята на кракерите той има актив от главозамайващо число разбити сървъри и компютърни системи. При това с такава виртуозност, че получава покана от Пентагона да управлява системите им за сигурност. Сред най-"поучителните" му подвизи е историята с "Porshe-944". След като научил, че местна радиостанция всеки петък провежда игра със слушателите си за спечелване на автомобил "Porshe-944", Пулсен блокирал 25-те телефонни линии на радиостанцията, позвънил на единствената работеща и получил колата.

Джъстин Танър Патерсън - специалистът в точене на пари. През 1994 г. успява да отмъкне от базата данни на детективска агенция 40 хиляди номера на кредитни карти, а само година по-късно към банковата му сметка потеглят още $150 000, преведени от сметката на голяма търговска компания.

anonymous
Пон, 04.06.07, 16:30
не може да се отмине - Гари мак Кенон
и много други
редактиран от anonymous на 04.06.07 16:30
boy4o
Пон, 04.06.07, 16:35

RE: Комплиране на Source Code на Windows

” не може да се отмине - Гари мак Кенон
и много други „
Съжалявам, sir, само на тези имам снимките.
anonymous
Пон, 04.06.07, 16:42

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.