download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Проклятието на Интернет

Виж новината
<1 2 >

Автор
Съобщение
boy4o
Пон, 16.07.07, 16:17
Сърдечно благодаря за любезната покана, но моята представа за интересно пътешествие се изчерпва с придвижването от дивана до кухнята и обратно. Да не говорим, че наистина съм трудно подвижен.
anonymous
Вто, 17.07.07, 12:48
insecteater, изглежда не си разбрал какво точно съм искала да кажа.
И аз миналата седмица се разхождах с голямо удоволствие из Етъра и Соколския манастир. Наистина никакви снимки не могат да заменят живия контакт с музеи. Но мога да си позволя посещения само из български. А ми се иска да видя и други. И какво, да чакам следващата специализация в чужбина, че да видя нещо ли?
anonymous
Вто, 17.07.07, 14:11
Пон, 16.07.07, 09:09 roy-newyork от всяка твоя дума лъха омраза към USA. Предполагам, че нощем сънуваш как застрелваш американския президент или някакви подобни блажени сънища.
Човече за*би я тая проклета страна! Бягай от там, като дявол от тамян! Тия гадове отказаха да подпишат договора в Киото за намаляване на замърсяване с въглероден двуокис, а същевременно са най-големия замърсител в света - 30% от вредните газове са техни. За парниковия ефект чувал ли си, а за глобалното затопляне ...
Напълно те разбирам, за това че мразиш американците. Обикновено там хората свършват с автомат в ръка в някое училище или правят демонстративни самоубийства.
Бягай от там, докато не те е полазил Васил фашиста!
-----------------------------------------------------------------------------
ти наред ли си бе ? Можеш ли да прочетеш внимателно какво казвам аз американеца ? И то на български, които маи на тебе не ти е ясен !
по голяма хвалба на америка не може да биде ,а Буш ми е любимец.

 Васил на вас го е зачукал и продължава,въпреки че се е отказал офицялно от БГ и живее в new york

девиза му е:
Всички българи са престъпници -въпрос на време било да го докаже.

а илиева ветар я вее на бел кон-до следващата командировка на -аххх и еххх.
тя не прдставя нито българите нито американците , кафеджииски коментатор.

anonymous
Вто, 17.07.07, 14:24
По тая тема ще коментирам със сигурност. Определено имам отношение към изкуството, най-вече модерното такова. Както се казва истината винаги е някъде по средата. Ако живеех в София щях да ходя на всяка възможна фото изложба, щях да ходя по фестивали да гледам независими европейски филми... Обаче не живея в София. Живея в Шумен. Тук има една тясна общност от "културтрегери", със средна възраст около 50 години. Те наистина правят изкуство просто за да имат за какво да говорят. Затова отдавна не ходя по изложби, театри и представяния на книги тук. А пък от българските театър и кино винаги ми е лъхало неудържимо на мърша и нафталин. Предпочитам графичните изкуства и фотографията. Там по-често има свежи повеи.
Та на мене наистина единствения ми прозорец е интернет, за съжаление. Не е мой избор, такива са обстоятелствата. Аз пък съм снобар, ако можех всяка събота и неделя да се мятам на колата и да ходя някъде щях да го правя. А тук нещата пак опират до пари. За едно съм абсолютно сигурен - мизерията му е*а майката на тоя народ.
nikolatirol, и си прав и не си прав за парите. С яхтите предполагам визираш холивудските продуценти и актьори. А всички знаем че Холивуд произвежда невероятен шит. Ако аз обаче искам да бъда талантлив фотограф ми трябват пари за да уча, за да си купя техника, за да не работя а по цял ден да снимам и да мога да се отдам на страстта си. Разбираш ли все отнякъде трябва да идват пари. Такива ти трябват и ако искаш да направиш изложба и така нататък. Ако имам магазин под наем на Витошка, всичко е ОК, ама не.
Доста хаотичен ми се получи поста, но както виждате по темата може да се напише цяла книга. И най-накрая два готини сайта от мен. Нещата в тях могат да бъдат определени като култура, защото са правени от креативни и модерни хора, които не ми миришат на мухъл.
www.vladstudio.com
www.deaddreamer.com
Знаех и един с фотографии, които ме бяха изумили но буукмарка е в къщи, ще го постна по-късно.
anonymous
Вто, 17.07.07, 15:17
мамят вас ,мамят началниците си,
мамят президента
и крадат
това са те
--------------------
стига глупости бе
омръзнахте ми

като ви покажа нещо

и с 1 клас да сте -ша са просветлите
и професори да сте-ша са вцепените

грижа немаите

а това тука пак е проучване -кои докъде е.
на Васил фашиста
-за статистиката

и го продава после
идиоти

новото лице там е ДИРИГЕНТА - баи Михал

контрол и контрол

е което искат и то не кога да е и как да е
а всекидневен отчет от васил фашиста

защото губят

защото хората не могат да подкупят

за целта употребяват дори оръжия

нови нeoткриваеми и ги експериментират и прилагат всеки ден
на демонстранти ,политици ,народни представители ,правителства и президенти
с умопомрачението -тяхното да бъде
микровълни ,газове и отрови -по специялни технологии

някои от тях вече съм засекъл

вие бихте могли също
достатъчно е да потърсите и намерите обяснение ,
да осъществите контрол над подкупните си правителства !!!

понеже вас не могат да подкупят.

anonymous
Вто, 17.07.07, 15:21
по 2 негови поста виждам ,че за съжаление и фрозен си е един от тях.

По делата им ще ги познаете.

Един по един ще изпълзяват....
-----------------------------------------

Докле е мъничка змията елате да се съберем
с крака да и строшим главата -свободни да се наречем !

anonymous
Вто, 17.07.07, 15:30
roy, пич, почнах да се тревожа за тебе. А от къде си научил български?!? И как си си формирал мнението за българите-хич не знам?
anonymous
Вто, 17.07.07, 15:41
роъ, пич, почнах да се тревожа за тебе. А от къде си научил български?!? И как си си формирал мнението за българите-хич не знам?
---------
не само бг ,но и всички диялекти изучих ,включително чуждиците от гръцки ,турски арабски ,фарси ,пащун ,хинди и други...

по добре не се опитваите да се сравнявате -аз имам отговорите отпреди да сте задали въпросите си.......

едва ли някои например тука знае ,че думата ЧОРБА и два от Пащун и фарси - Чиорба...

по делата ми ще ме познаете и тези които перви го сторят ,ще бъдат блажени.

но и аз имама въпрос :
каква е цената на спасението?
може би дядо поп ще светне -по светото писание
искам да видя дали се покрива с моето мнение !!!.

преди да реша аз искам всичко да разбера.....
за да се сбъдне написаното......

nikolatirol
Вто, 17.07.07, 16:01
Съгласен съм, че всеки има нужда от пари. Ама когато ми представят "Форест Гъмпф", като един от най-успешните филми, събрал незнам колко си "Оскара" и всеки от участниците си е осигурил средства за 3 следващи поколения, ми се струва, че в системата нещо не работи правилно. Същата тая система произвежда филми с "патриотична (проамериканска )" насоченост и формира мнение у неграмотните и полунеграмотните американци. Същите онези дето твърдят, че Фидел Кастро е певец от 60-те години. Не виждам причина да плащам за нещо, което е наречено "изкуство", но се води от най-топли чувства към стомаха на производителите му. Не е случаен факта, че по американски образец за успешен се счита филма донесъл най-много приходи.
anonymous
Вто, 17.07.07, 16:31
на изучилия всички " диялекти " едно голямо БРАВО
anonymous
Вто, 17.07.07, 16:37
Пак започвате да обръщате хубавата дискусия на махленска разправия. Айде стига вече де.
Препоръчвам на всички да ползват Firefox и да си сложат модула за граматична проверка на българския език.
anonymous
Пет, 25.01.08, 11:32
Има голяма доза истина !!!Но да се потиска прогреса и използавнето на новите техологии е грешка!Това много ще се хареса на пригодили се към пазара 'динозаври' и 'мастодонти' за които е разбираемо да леят крокодилски сълзи по изгубените си вече големи приходи.Глупаво е да се плюе по прогреса! Това е все едно някой да твърди ,че само който пише с паче перо или мастилници е равен на класик като Шекспир или че това ще го направи задължително умен.Вие ще сте ли съгласни с него?Твърдо не!Таланта си е талант ,независимо от епохата в която живее и от предоставените му възможности за изява.Нека скептиците да излязат от пещерите!Ако Инетрнет все още прави първите си крачки ,след време празнотите в него ще се запълнят.Ще се качи достатъчно научна литература, поднесена по сериозен начин на диск или със собствена програма.Това ще бъде не само печелившо за производителите но ще спести много време за потребителите да не се лутат по книжарници и библиотеки. Удобствата са предимство!Разбира се реалният живот е напълно незаменим с виртуалния. Но какво пречи ,първо да разгледаш виртуално една галерия и ако много те впечетли да пожелаеш ,непременно да я видиш на живо.А в случай ,че нямаш възможност да посетиш например Лувара ,предоставя ти се шанса да го разгледаш много обстойно по Интернет.За закостенелите хора всяка новост е вредна без да вникнат в нея и да се опитат да я пригодят така ,че да им служи по най-полезен начи.
stiliyangr
Вто, 19.08.08, 18:02
Има един разказ на Станислав Лем - "Културата като грешка". Интересно е да се прочете(все едно дали в библиотеката или в интернет ).

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.