download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Интернет скоро свършва

20.05.2008 17:32 (преди 15 години и 11 месеца) | stefankr | показана 4852 пъти Статистики
От американската телекомуникационна компания AT&T заявиха, че без допълнителни инвестиции сегашната мрежова архитектура на Интернет ще изчерпи възможностите си още през 2010 година.
На лондонска конференция, посветена на перспективите пред Web 2.0, Джим Чикони, вице-президент на AT&T, съобщи, че сегашната мрежа просто няма да издържи постоянно нарастващия обем на създаваното от потребителите мултимедийно съдържание, най-вече видеоклипове и музика. "Днес ние сме свидетели на най-драматичния период в цялата история на Интернет - вълната от онлайн съдържание", заяви той. Експертът допълни, че "безпрецедентната нова вълна на широколентов трафик" към 2015 година ще нарасне 50 пъти. Допълнително натоварване на мрежата идва и от нарастващата популярност на видеото с висока разделителна способност. "Всяка минута в YouTube се добавят нови осем часа видео. Много скоро това видео ще бъде във формат HD, а HD е с 7–10 пъти по-голям обем отколкото днешния типичен видеоклип. През 2010 година видеото ще е 80% от целия трафик. Сега то е 30%".

Според Чикони, за обновяване на инфраструктурата в САЩ ще са необходими към 55 милиарда долара, които да се инвестират за три години. В световен мащаб са нужни около 130 милиарда. От AT&T ще отделят 19 милиарда за поддържане и обновяване на собствената мрежа.

Източник: Еplus

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Сряда, 28.05.08, 11:47, anonymous:
    w momenta waobshte ne moga da gi razbera starite traseta koito sa s obiknowen mrejow kabel, ai sushto taka optichniqt ne warshi dosta golqma rabota ...za tozi mashtab schitam che shte da e redno poweche ot nqkolko satelitni wrazki kakto sa sega....
  • Вторник, 17.06.08, 19:21, anonymous:
    Няма да спре интернета, спокойно. Това, че ние няма да го ползваме е друга работа. Всичко е работа на военните и на мръсните комуняги
  • Четвъртък, 19.06.08, 19:09, anonymous:
    Глупости на търкалета Моля ви се как може да из вярвате като чули този януари че падне метеорит на земята вие много си вярвате маи а.
  • Неделя, 29.06.08, 20:00, anonymous:

    Ще ни уморите с такива информаций.
     Че то ще стане като един всеобщ локален диск. Няма да има нужда да се свалят филми и да държим софтуер по дискове и хардове. Каквото ни трябва просто си го инсталираме от мрежата.

  • Неделя, 29.06.08, 21:11, insecteater:
    ” ...
     Че то ще стане като един всеобщ локален диск. Няма да има нужда да се свалят филми и да държим софтуер по дискове и хардове. Каквото ни трябва просто си го инсталираме от мрежата.

    Нямаш си идея колко си прав . Даже няма да има нужда да се инсталира, ще си бачкаме директно online.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.