download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google закупиха ReCAPTCHA

19.09.2009 09:06 (преди 14 години и 7 месеца) | darklight | показана 2065 пъти Статистики

ReCAPTCHA е най-популярният начин за борба със спама. CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Human Apart) е метод за разпознаване дали потребителят е човек или компютърна програма, като се изписва текст върху картинка. Докато за човек прочитането на текста обикновено е лесна задача, за компютърна програма това е сложно предизвикателство. Целта на тази проверка е да не се позволява автоматичното разпространение на съобщения от страна на компютърни програми.

ReCAPTCHA не само е най-модерната имплементация на този метод, но технологията помага развиването на OCR (optical character recognition) системите, които се използват за дигитализирането на текстова информация. ReCAPTCHA предоставя две думи, едната от които е известна на системата, а другата непозната. В случай че потребителя въведе правилно първата, то втората въведена дума се записва и се използва за подобряване на алгоритъма за разпознаване на думи. Освен това ReCAPTCHA осигурява достъпност на системите, който я ползват, за хора със зрителни увреждания, като им позволява да въведат поредица от цифри, продиктувано гласово от програмата.

Google закупиха компанията, разработила ReCAPTCHA, именно за да използват нейната технология за подобряване на OCR приложенията. Все пак Google са компанията поставила си амбициозната цел да дигитализира всички книги с цел да предостави лесното намиране не информация на потребителите си. Освен това с технологията, придобита от ReCAPTCHA, Google могат да подобрят собствената си защита от компютърни приложения.

Финансовите детайли за сделката не са съобщени.

За любопитните:
Съществува метод, наречен Inverse CAPTCHA. При него вместо да се изисква човек да доказва че е човек, се подмамва компютърът да докаже, че е компютър. Това става, като се сложи невидимо поле във формуляра. Човек не може да го попълни, тъй като не го вижда. Компютърът от свое страна няма зрение, а вместо това намира полетата, които трябва да се попълнят, и предоставя информация. По този начин, ако във формуляра бъде попълнено невидимото поле, се определя, че попълващия формуляра всъщност е компютърна програма.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 19.09.09, 17:10, dhtj:
    идеята на на втората captcha (със невидимото поле) е къде - къде по добра... Много мразя като се регистрирам някъде и онея да са се престарали... S или 5 да пиша, Z или 2 , нула или О ... пълна простащина

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.