download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google ще плаща по $25 на потребители, съгласили се на официално следене в Интернет

09.02.2012 10:57 (преди 12 години и 3 месеца) | dulo | показана 2641 пъти Статистики
Google и сега разполага с обширна база данни за всеки потребител, образувана от следенето на разнообразните запитвания посетени сайтове. Но не разполага с най-главното: точните лични характеристики на потребителя - имена, възраст, професия и други. Международните закони забраняват привързването на събраната информация към конкретен индивид. Събраните електронни досиета имат много по-голяма тежест, когато се отнасят до конкретни лица.
Това са причините Интернет гигантът да стартира експерименталната програма за следене Screenwise, за участието в която компанията е готова да заплаща.
     Същността е следната: всеки, който се съгласи да участва в програмата трябва да използва браузър Google Chrome с инсталирана приставка Screenwise. След регистрацията за участие в програмата, потребителят получава като подарък сертификат за Amazon със стойност от $5. След това, на всеки три месеца ще бъдат заплащани по още $5 за използване на плъгина. По този начин, за една година могат да бъдат получени $20, които с първоначалните $5 образуват общата сума от $25.
     

     В програмата Screenwise могат да участват потребители, навършили 13-годишна възраст и които притежават Google акаунт. Разбира се, те трябва да съобщят своите точни имена, възраст и друга информация, за да могат да бъдат профилирани от Google.
     За жителите на САЩ е в сила по-сложна версия на програмата, чрез която може да се спечели значително повече: $100 за регистрация и по $20 на месец, но в този случай е необходимо да инсталирате специалното устройство за прослушване и следене Screenwise Data Collector за записване на целия домашен трафик.

     Подобни програми за мониторинг не са нещо необичайно за Америка. В тях участват хиляди семейства. Някои инсталират следящи устройства в телевизора, за да могат телевизионните компании в реално време да получават статистика за посещаемостта на каналите и предаванията. Потребителите получават пари за участие в подобни изследвания.

     Подробности

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 09.02.12, 11:17, tegote:
    - баланса отива в акаунта ти на amazon.com (а българите от там не могат да пазаруват цивилизовано)
    - за американци е, с рутер на гугъла
  • Четвъртък, 09.02.12, 11:23, joniewalker:
    Имаше един виц за профсъюзното събрание - "Въжето ние ли да си го носим или ще ни го осигурят от профкомитета?". Нищо, нищо ново под слънцето.

    Всъщност - явно горното не е виц. За жалост!

  • Четвъртък, 09.02.12, 21:53, insecteater:
    Наистина от известно време насам глобално се опитва да се прокара максимата, че "всичко се купува с пари", но толкова нагло не мислех, че ще го срещна.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.