download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Пуснаха новата версия на Linux Mint - 21

04.08.2022 13:55 (преди 1 година и 9 месеца) | spursy | показана 865 пъти Статистики
Една от най-популярните Линукс дистрибуции, предпочитана за преход от много Windows потребители пристига с редица подобрения и усъвършенствания.
Linux Mint е една от силно популярните Линукс дистрибуции. Базирана и напълно съвместима с Ubuntu, Mint е много харесвана, защото се различава по подхода към съставянето и организацията на графичния интерфейс, което я прави особено подходяща за крайни потребители свикнали с работа под Windows.
Новата версия 21 с кодово име "Vanessa" беше разпространена преди дни и се предлага с избор между три графични среди - Cinnamon, MATE и Xfce. Първата залага на модерен, елегантен, красив и иновативен интерфейс. MATE се определя като традиционен, стабилен, функционален и лек. Xfce се води най-лек, семпъл и ефективен, което го прави добър избор при употреба на по-слаби компютри.
При Mint 21 значително е подобрена производителността за нов и актуален хардуер. Потребителските интерфейси са направени по-удобни, добавени са нови предварително инсталирани приложения, подобрени са диалозите за настройка.
Важно е да се отбележи, че системните изисквания за версия 21 макар сходни са леко завишени, сравнено с версии 20.х. Вече се препоръчват минимум 4 GB RAM памет, а предходните версии можеха да работят прилично и с 2 GB. Дисковото пространство като минимум трябва да е над 20 GB, докато предходните версии можеха да работят и на 15 GB.
При версия 21 за настройване на Bluetooth връзките, вместо Blueberry се предлага нов интерфейс на базата на Blueman. Това ще осигури по-добра и удобна поддръжка на безжични слушалки и аудио устройства и предоставя разширени възможности за мониторинг и диагностика.
Версия Vanessa е с дългосрочна поддръжка (LTS) и ще се поддържа до април 2027 г.
За всичките и множество промени, можете да се информирате от официалния сайт.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 04.08.22, 14:27, sinfen14:
    Минт наистина е възможно най-добрата опция за хора, които искат да мигрират от уиндолс и досега не са ползвали Линукс. Силно препоръчвам!
  • Четвъртък, 04.08.22, 15:04, soft-support:
    За наистина стари или слаби компютри, може да изпозлвате версия 19.3, която ще се поддържа до април 2023 г. Ще продължи да работи и след това, но без поддръжка. Системните изисквания за ная са още по-ниски.
  • Понеделник, 22.08.22, 12:41, spursy:
  • Четвъртък, 20.10.22, 17:08, insecteater:
    Някой има ли наблюдение дали продължава да прави random freezes (все пак е ubuntu свързано )? Аз съм още с 20.3, но с последните обновления като че ли се пооправиха нещата.
  • Петък, 21.10.22, 11:17, spursy:
    Не съм забелязал този неприятен ефект при мен. Иначе версия 21 се води по-стабилна и производителна за нов хардуер. Затова стига да не използвате хардуер, който е наистина стар тип над 10 или повече годишен, потенциален ъпгрейд би трябвало да носи само положителни неща.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.