download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Национално състезание по Компютърни Мрежи 2005/2006

07.05.2006 11:42 (преди 17 години и 11 месеца) | krum | показана 3384 пъти Статистики
Второто Национално Състезание по Компютърни Мрежи в България за ученици от 8 до 13 клас ще се проведе на 24-25 юни 2006г.

Състезанието се провежда през два състезателни дни в един финален кръг в гр. София от 24 до 25 юни 2006г. За участие в него се допускат всички ученици от VIII до XIII клас, които участват в една състезателна група.
През първия състезателен ден участниците полагат общ тест в областта на компютърните мрежи. Във вторият съзтезателен ден най-добре представилите се участници трябва да решат конкретна практическа задача свързана с решаване на казус – откриване и отстраняване на неизправности в примерна компютърна мрежа. Конспект с темите по които ще се проведе теста, както и примерни задачи за включване в казуса, ще бъдат публикувани на сайта http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg след 7.05.2006, но не по-късно от 15. 05. 2006 г.
При подготовката си и след регистрация за състезанието учениците ще могат да ползват учебни материали безплатно предоставени от фирмата Cisco България, които са разработени в рамките на Cisco Мрежовата Академия.
Условия за участие
·Всички ученици, които желаят да участвуват в състезанието, трябва да се регистрират в Интернет на адрес: http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg до 15 юни 2006 г. Начало на регистрацията: 27 април
·С направената регистрация учениците получават достъп до специално предоставени учебни материали (на английски език) от курсове в CNAP – CCNA 1, 2, 3, 4 и IT Essentials 1, 2.
·Всички регистрирани ученици декларират, че ще спазват интелектуалните права за собственост на фирмата Cisco върху предоставените им учебни материали

Критерии за оценяване
·През първия съзтезателен ден участниците ще бъдат оценявани съобразно броят на получените верни отговори на теста. Всеки въпрос ще има различно тегло.
·През вторият съзтезателен ден всеки участник ще бъде оценяван в зависимост от броя на откритите и отстранени проблеми (всеки проблем ще има свое тегло).
Начин на представяне и класиране
През първият съзтезателен ден всички регистрирани участници се съзтезават едновременно решавайки предложения от комисията тест.
След преглеждането на резултатите първите 15 участници с най-висок сбор от точки се класират за втория етап.
През вторият ден всички участници се съзтезават в две сесии, във всяка една от тях участват до 10 ученика едновременно, решаващи едни и същи казуси в различни компютърни зали. Учениците получават точки за всеки правилно открит и отстранен проблем, както и в зависимост от времето, което са използвали за решаването на казуса.
Крайното класиране се извършва въз основа на сбора точки от двата кръга (с тегло по 50%).

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.