download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Ще станат ли компютърните игри олимпийски спорт?

04.06.2006 12:26 (преди 17 години и 10 месеца) | stefankr | показана 2107 пъти Статистики

Асоциацията Global Gaming League води преговори с властите в Китай за провеждане в рамките на Летните Олимпийски игри през 2008 година на демонстрационни състезания на кибератлетите.

Председателят на GGL Тед Оуен счита, че компютърните игри ще могат да привлекат към олимпийските състезания нова аудитория. Той е уверен, че компютърните игри са достойни да бъдат включени в олимпийската програма като нов и нетрадиционен спорт. Въпреки че кибератлетите не се нуждаят от сериозна физическа подготовка, много компютърни игри изискват добра зрителна координация на движенията като в тениса и голфа.

Към момента съществуват три големи кибер-лиги - World Cyber Game, Cyberathlete Professional League и Major League Gaming. Рекламодателите, сред които Microsoft и Intel, очакват кибер0спорта да привлече големи инвестиции. Големите телевизионни канали се стремят да покажат колкото се може повече интересни кадри от съревнованията на кибер-атлетите.

Включването на компютърните игри в програмата на Олимпийските игри противоречи на политиката на Международния олимпийски комитет. Напротив, той се стреми да откъсне децата от мониторите и да ги привлече към физкултурни занимания. Официално Оуен, председателят на GGL, не се е свързвал с МОК.

Нека отбележим и обстоятелството, че компютърните игри засега не влизат в списъка с признатите от МОК спортове, които имат все пак някакъв шанс да станат някога олимпийски дисциплини.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 09.06.06, 03:50, anonymous:
    Това е все още един млад спорт, който те първа му предстои да се развива, моето мнение е че ще станат.
  • Събота, 10.06.06, 13:50, boby_dg:
    Не бих казал, че може да се приеме, като спорт в истинския смисъл на думата, но пък ако станат много млади хора ще почнат да следят олимпийските игри, а големите компании ще използват това за реклами и какво ли не, така че ще станат със сигурност. Всичко, което дава пари скоро става реалност - дори и невъзможното.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.