download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft завежда 26 дела за пиратство

19.07.2006 14:16 (преди 17 години и 9 месеца) | sorcerer | показана 1721 пъти Статистики
Софтуерният гигант изправи пред съда американски компании по обвинение за продажба на нелегален софтуер
Най-големият софтуерен производител в света заведе 26 дела във федералните съдилища в Джорджия, Илинойс, Охайо, Колорадо, Южна Каролина, Ню Йорк и Ню Джърси. От Microsoft обвиняват компании в продажба на нелегални копия на операционната система Windows и бизнес софтуера Office.

Делата са една от нарастващия брой агресивни стъпки на Microsoft, които целят да възпрат пиратството на двете златни кокошки на фирмата – Windows и Office. Компанията започна широко разпространение на програма, наречена Windows Genuine Advantage, която проверява дали потребителите ползват лицензирани копия на Windows. Тя имаше успех по-рано тази година, когато Китай се съгласи да предприеме мерки за намаляване на пиратството.

От Microsoft все още трупат милиарди долари печалби от Windows, но пазарът става все по-пренаситен. “Притеснени сме, защото пиратството въздейства много негативно върху бизнесът на компанията. Потребителите не плащат за проучванията и разработките, а направо ползват облагите.”, заявиха юристи, работещи за Microsoft. От компанията заявиха още, че делата не целят да компенсират пропуснати ползи, а да накарат потребителите да се осъзнаят и да предотвратят по-нататъшно увеличение на пиратството.

Компанията, произвеждаща операционната система Windows, изразява безпокойството си относно страни като Китай, Русия и Индия, където се смята, че пиратството е абсолютно безконтролно, но разширява наблюдението си и в САЩ. Във всеки един от случаите на заведено дело, от Microsoft първо са изпратили предупредително писмо до съответната компания. Чак когато оттам откажат да прекратят незаконната практика, Microsoft завежда дело., заявиха от софтуерния гигант.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.