download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Ericsson усъвършенства с HSDPA 3G мрежата на Vodafone Великобритания

21.09.2006 00:22 (преди 17 години и 7 месеца) | poltargaista | показана 1135 пъти Статистики

Технологията HSDPA на Ericsson усъвършенства широколентовите мобилни услуги на Vodafone във Великобритания.

Според договора, Ericsson доставя оборудване и консултантски услуги, с които усъвършенства 3G мрежата на Vodafone с доказано действащата HSDPA технология, с която операторът ще може да предложи високоскоростни широколентови 3G услуги на клиентите си.
3G мрежата на Vodafone е достъпна в най-големите градове във Великобритания - Бирмингам, Бристол, Кеймбридж, Челмсфорд, Глазгоу, Ливърпул, Лондон, Манчестър, Рединг, Шефилд, Саутхемптън, Сент Албънс и др.
HSDPA ще позволи на Vodafone Великобритания да предостави на клиентите си ново поколение мобилни услуги. Данни и приложения ще могат да бъдат сваляни със скорост близо четири пъти по-голяма от тази на настоящата 3G мрежа. На практика, потребителите ще могат да разчитат на скорост до 1.8 Mbps. Това означава, че хората, на които се налага да работят извън своя офис, ще ползват същите и още по-сложни приложения с удобството и скоростта, с която биха го правили на работното си място.
Пол Виброу, Изпълнителен директор „Технологии” на Vodafone Великобритания, заяви: „Това е още една значителна стъпка от дългогодишното ни сътрудничество с Ericsson. Става все по-ясно, че клиентите ни се нуждаят от възможност да работят извън офиса, да използват важни приложения, както и да изтеглят и изпращат големи файлове докато са в движение. Тази усъвършенствана 3G технология ще им разкрие удобството на истинския мобилен интернет, който им позволява да работят ефективно навсякъде и ще допринесе за увеличаването на продуктивността и ефективността в бизнеса”
Жаклин Хей, Изпълнителен директор на Ericsson Великобритания казва:” Ние сме горди, че имаме възможността да изградим и развием широколентовата мобилна мрежа на Vodafone Великобритания с ключова за клиентите на компанията технология. И занапред очакваме нови съвместни проекти с Vodafone за по-нататъшно развитие на мобилните услуги.”
Стартът на новата услуга е предхождан от тест в реални условия на HSDPA мрежата по-рано тази година.
HSDPA решението на Ericsson предлага съпоставима с ADSL скорост на връзката и ще позволи в бъдеще постигане на даунлоуд от 14.4 Mbps. Новаторската технология позволява на операторите да удвоят капацитета на системите си и едновременно с това съкращава времето за обратна връзка при интерактивните услуги, подобрявайки значително услугата към крайните потребители. HSDPA предлага на крайния клиент средно около 4 пъти по-бърз даунлоуд в сравнение с настоящите 3G връзки и с около 20 пъти по-голяма скорост от тази на GSM/GPRS.

В България първата HSDPA мрежа, изградена от Ericsson, беше лансирана през март тази година от Мобилтел. Това постави най-големия български оператор сред първите в света компании, които предлагат на своите клиенти тази най-съвременна технология.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.