download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Компанията анонсира поддръжка за Linux, Gartner отново отличи продукт на Oracle

30.10.2006 20:05 (преди 17 години и 5 месеца) | poltargaista | показана 1456 пъти Статистики

41 000 участника се събраха на най-голямото годишно събитие на Oracle в Сан Франциско - Oracle(r) OpenWorld. Между 22 и 26 октомври 2006 г. клиенти и партньори на световния софтуерен гигант се срещнаха на традиционния OpenWorld, провеждан от компанията всяка година.

41 000 участника се събраха на най-голямото годишно събитие на Oracle в Сан Франциско - Oracle(r) OpenWorld. Между 22 и 26 октомври 2006 г. клиенти и партньори на световния софтуерен гигант се срещнаха на традиционния OpenWorld, провеждан от компанията всяка година. Това беше и най-многобройното събитие от всички такива, провеждани досега. Още около 100 000 човека са участвали в конференцията онлайн.
Обучителните сесии и изложения (над 1600 тази година) на Oracle OpenWorld са създадени, за да помогнат на бизнеса и ИТ професионалистите да разберат по-добре съвременните тенденции, да повишат компетенциите си и да овладеят най-актуалните бизнес стратегии. В рамките на конференцията бяха анонсирани множество нови продукти, партньорски инициативи и бизнес успехи.

Oracle обяви същата корпоративна поддръжка за Linux, каквато предлага и за другите си продукти – бази от данни, мидълуеър и приложения. Новата програма на Oracle, наречена Unbreakable Linux, ще осигурява поправки за настоящата, предишните и бъдещите версии на Red Hat Linux дистрибуцията – услуга, която в този комплексен вид не се предлага до момента - Red Hat предоставя поправки само за най-новите версии на софтуера си. От Oracle съобщават, че същевременно поддръжката ще струва значително по-малко, отколкото изисква Red Hat от своите клиенти в момента. Компании, които партнират с Oracle – DELL, Intel, HP, IBM, Accenture, AMD и др. – поздравиха Oracle за това решение и изразиха увереност, че Unbreakable Linux ще донесе много бизнес ползи за корпоративния свят.

По време на събитието беше обявен и най-новият софтуерен продукт на компанията - Oracle® WebCenter Suite. Той е изцяло нов компонент от Oracle Fusion Middleware. Новото приложение ще подобри и улесни работата на служителите, обработващи информация, като им предложи унифицирана, контекстуална платформа, предлагаща пълен набор от корпоративни услуги. Тя включва уеднаквена среда за работа, която гарантира потребителски достъп до серия от възможности - бизнес приложения, структурирано и неструктурирано съдържание, бизнес анализи, корпоративно търсене, бизнес процеси и комуникационни услуги. Oracle WebCenter Suite ще предложи първата интерактивна среда, която премахва границите между уеб-базираните портали, корпоративните приложения и Web 2.0 технологиите. Това решение е проектирано с отворена и базирана на стандарти архитектура и ще се превърне в основната потребителска среда за Oracle Fusion Applications.

Oracle обяви по време на Oracle OpenWorld и нов етап в развитието на Oracle Fusion Middleware – най-актуалната версия на Oracle Business Intelligence Suite Enterprise Edition 10g Release 3. Това решение позволява на компаниите да извличат информация и анализи от съществуващи приложения и източници на данни, както и да ги разпространяват в рамките на организацията с цел подобряване на бизнес процесите и оптимизацията при вземането на управленски решения.

Паралелно с тази премиера, Oracle представи Oracle(r) SOA Suite 10g Release 3, която също е компонент от Oracle Fusion Middleware. Това решение е насочено към компании, които искат по-лесно да разработват, внедряват и управляват Service-Oriented Architecture проекти (SOAs). “SOA бързо се превръща в стандартен начин клиентите да извличат добавена бизнес стойност от настоящите си ИТ инвестиции, интегрирайки разнородни приложения и услуги”, коментира Амлан Дебнат, Вицепрезидент на отдела “Сървърни технологии” в Oracle.

На събитието беше обявено, че авторитетната независима компания за ИТ анализи Gartner е класирала Oracle Access Manager в “Лидерския квадрант” в своя доклад Gartner's 2H06 Web Access Management Magic Quadrant. Компанията позиционира доставчиците в “Магическия си квадрант”, базирайки оценката си на пълнотата и перспективността на приложенията, както и на приложимостта им. Квадрантът на Gartner е графично представяне на позицията, която дадена компания заема на пазара в конкретен период от време.

Oracle обяви старта и на Oracle® Developer Depot – безплатен инструмент за Java разработчици, който значително улеснява намирането, конфигурирането и обезпечаването при разработването на Java приложения за учебни цели и създаване на прототипи. Този инструмент е също интегрална част от Oracle Fusion Middleware и е идеално допълнение към мощната Oracle end-to-end Java платформа. С негова помощ съществено се улеснява разработката на JAVA и SOA-базирани приложения.

По време на Oracle OpenWorld беше обявено, че 9 000 водещи независими софтуерни доставчици, дистрибутори и системни интегратори поддържат Oracle Fusion Middleware. Партньорската поддръжка е изиграла решаваща роля за световното разпространение на Oracle Fusion Middleware, заявиха от Oracle.

В рамките на събитието беше направен и преглед на следващото голямо издание на Oracle(r) E-Business Suite – Release 12. Новата версия ще помогне на клиентите да действат по-глобално, да вземат по-качествени решения, да понижат разходите си и да подобрят представянето си. С усъвършенствания си интерфейс и хилядите нови възможности този софтуерен пакет ще предоставя всичко необходимо от света на бизнес приложенията накуп – ERP, CRM и SCM решения в интегрална връзка помежду им.

HP, Intel Corp. и Oracle обявиха в Сан Франциско своята съвместна инициатива, целяща да помогне на клиентите да повишат качеството на бизнес представянето си, намалявайки едновременно оперативните разходи и редуцирайки рисковете при прехвърлянето на приложения от мейнфрейм системи върху сървъри с отворена и базирана на стандарти среда. Инициативата Application Modernization Initiative включва процес, при който софтуерното осигуряване от неактуални мейнфрейм машини се прехвърля върху HP сървъри, оборудвани с Intel(r) Itanium(r) процесори и инфраструктурен софтуер от Oracle.

Още едно стратегическо сътрудничество бе представено в рамките на Oracle OpenWorld – между IBM и Oracle. Двете компании ще работят заедно при продажбите и маркетинга на серия от корпоративни бизнес решения с Oracle приложения и технологии за Linux на System z. Тази инициатива е допълнение към серията от инвестиции, която двете компании бяха осъществили, с цел популяризирането на Linux като платформа за бизнес приложения. Търговските отдели на IBM и Oracle ще си партнират при представянето пред общи клиенти на предимствата от тези решения.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.