download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Търсачката Quintura - "Виж и открий"

12.11.2006 12:47 (преди 17 години и 5 месеца) | stefankr | показана 1847 пъти Статистики

Новата търсачка Quintura е изградена на принципно нова концепция, наречена "Виж и открий". След като напишете ключовата дума, се появят резултатите. В същия момент нагледно ви се показва карта с подсказки за следващо търсене. Така става възможно да се стесни фокуса като щракнете на една от предложените ви допълнителни ключови думи.

Quintura е с адрес www.quintura.ru. Отличителната черта на тази търсачка е създаването на визуални "облаци" или карти с думи, свързани смислово. Така лесно се откриват сайтове и изображения.

Quintura не е "равнодушна" към целта на търсене. Новаторската търсачка предлага думи-асоциации по подобие на мисловните карти. По този начин потребителят общува със системата за търсене на един език. Уточняването на ключовата фраза, определянето на темата на търсене и мигновеното представяне на откритите резултати - това предлага Quintura.

Quintura прави търсенето социално. Откривайки нужната информация потребителят на Quintura може да изпрати е-mail до приятелите си с препратка към това което е открил. От тази препратка са отваря карта с визуалния облак с думи и резултатите от търсенето по тази тема. Възможно е да бъде съхранен самият визуален облак.

Източник: netz.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.