download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Sony Ericsson иска да купи UIQ Technology AB

17.11.2006 21:36 (преди 17 години и 5 месеца) | poltargaista | показана 1234 пъти Статистики

От Sony Ericsson обяви, че е достигнато споразумение относно придобиването на шведската софтуерна компания UIQ Technology, дъщерно дружество на Symbian. UIQ Technology се занимава с разработването на потребителския интерфейс UIQ за Symbian OS™ и го лицензира на производителите на мобилни телефони.

Sony Ericsson вече притежава лиценз UIQ Technology и работи в тясно сътрудничество със софтуерната компания по версията UIQ 3.0, включена в смартфона P990, телефона за съобщения M600 и Walkman® телефона W950.

“UIQ предлага технически улеснения, които ни помагат да осигурим незаменими удобства като push email, търсене в интернет, персонализация за краен потребител и усъвършенствани музикални приложения”, обяснява Матс Линдоф, Главен технологичен ръководител в Sony Ericsson. „С придобиването на UIQ Technology инвестираме още повече в цялостната употреба на UIQ Symbian OS™ системата от търговци на телефони, мобилни оператори, предприемачи и потребители.”

UIQ Technology ще работи като отделно бизнес поделение на Sony Ericsson, но ръководено от мениджмънта на компанията-купувач.
Софтуерната система UIQ за Symbian OS ще продължава да бъде на разположение за други компании, с еднакви условия за лицензиране за всички тях.

“Приветстваме решението на Sony Ericsson да купи UIQ Technology. За нас това е допълнителна инвестиция, необходима в конкурентните условия на бързо растящия пазар на софтуер за усъвършенствани телефони.”, заявява Джоан Сендбърг, Главен изпълнителен директор на UIQ Technology.

“Това е съобщение за положително развитие, тъй като ще увеличи възможностите на мобилните услуги и достъпа до внедрен UIQ и Symbian OS, което ни позволява да се концентрираме основно върху развитието на продуктите за широко потребление на Symbian. Нямаме търпение да продължим тясното сътрудничество със Sony Ericsson и UIQ за бъдещи телефонни проекти,” каза Найджъл Клифърд, Главен изпълнителен директор на на Symbian.

Sony Ericsson очаква сделката да бъде финализирана в следващите няколко месеца, след регулаторно одобрение и обичайните крайни условия.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.