download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Oracle Bulgaria представи комплексни софтуерни решения за бизнес анализ и съхранение на данни на семинар в София

23.11.2006 10:43 (преди 17 години и 5 месеца) | poltargaista | показана 2760 пъти Статистики

Днес световният лидер в областта на бизнес софтуера Oracle организира в столичния “Кемпински Хотел Зографски” “Технологичен ден”, посветен на решения за бизнес анализ и съхранение на данни и ролята им в оптимизацията на бизнес процесите.

Специален гост-презентатор беше Ник Уайтхед, Старши директор “Бизнес развитие” BI&W - Oracle EMEA. Основната тема на неговата презентация беше стратегията на Oracle за BI софтуера. Той представи изчерпателно еволюцията на принципната концепция за бизнес софтуер – от времето, когато тя е била фокусирана върху информация на база исторически данни, често фрагментирана, до съвременните приложения, които са в полза на цялата организация, представят всеобхватна картина на ситуацията, оптимизират бизнес процесите на всички нива и служат дори за прогнозиране. Г-н Уайтхед даде и нагледни примери с големи корпорации, които в течение на последните години са предоставили на почти всички свои служители достъп до BI софтуер, което е довело до значителни икономии на време, повишаване на производителността, намаляване на бизнес рисковете и синхронизация на множеството данни, съхранявани в разнородни инфраструктури. Демонстрирайки широкия набор от BI изисквания, наложени от съвременния бизнес, той подчерта също, че Oracle e единственият доставчик, който е в състояние да предложи пълна и изчерпателна BI архитектура за цялата организация в среда на хетерогенни източници на данни.
Непосредствено след неговата презентация беше представена гледната точка и от клиентска страна. Г-н Богдан Губерков, началник отдел “Бази данни и приложни системи” в БНБ разказа за внедряването на Oracle BI решения в Българската народна банка. Под названието “Единно хранилище за данни на БНБ” е разработен и внедрен мащабен проект, който има за цел да централизира постъпването на данни в БНБ, автоматизира процеса по трансферирането им от търговските банки до БНБ, гарантира ефективен контрол върху качеството им, автоматизира процесите по обработката и докладването им и предоставя надеждни средства за анализирането им. Проектът е част от цялостната стратегия на банката за изграждане на модерна информационна структура и е осъществен в тясно съдействие с Oracle и партньори на Oracle.
Боян Айлец, Главен консултант “Продажби” - Oracle SEE и Даниела Миланова, Старши консултант “Продажби” - Oracle Bulgaria допълниха програмата на форума с технически презентации, онагледяващи процеса по внедряване на Oracle BI софтуер и демонстрираха Oracle Wharehousing интрументи. Венцислав Христов от Comsoft (партньор на Oracle) закри “Технологичния ден” с партньорска сесия, представяща Oracle Business Analytics.
По време на събитието беше изнесена и новината, че Oracle е обявен от независимата компания за IT проучвания IDC за пазарен лидер в областта на софтуера за бизнес анализи и съхранение на данни (BI&W). И в двете области Oracle заема убедително първото място по продажби за изминалата 2005 г.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.