download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

HP и AMD постигат нов връх в областта на блейд сървърите

23.11.2006 10:43 (преди 17 години и 5 месеца) | poltargaista | показана 1706 пъти Статистики

Днес, HP обяви, че AMD (NYSE: AMD) е закупила няколкостотин сървърни платформи HP BladeSystem c-Class, в съчетание с AMD Opteron™ процесори с цел подпомагане развитието на бъдещите проекти на компанията.

От различните конкуренти предложения, AMD предпочете да закупи новите сървъри на HP ProLiant BL465c заради високоефективната им работа, лидерската им позиция на пазара, както и заради възможностите, които предоставят за захранване, охлаждане и системно управление. „Интегрираните конзоли и контролa на разхода на енергия в Linux-базираното решение на HP – BladeSystem, спомага за управлението на повече сървъри, без да налага увеличение на персонала”, каза Майк Лоу, директор на Chipset Engineering в AMD. „Новите системи позволяват на компанията ни да се възползва от последните високоефективни, но икономични технологии, разработени съвместно от HP и AMD. Освен това, те спомогнаха значително за концентрирането на отдела ни за компютърно проектиране и така направиха възможно бързото, ефикасно, и икономично, създаване на нови поколения чипове за пазара.

”Новата инфраструктура на AMD представлява първото широко внедряване на блейд сървъри в проектантския отдел на компанията. Благодарение на новата блейд-базирана сървър среда, AMD отчита ръст от 30% в стойността работа-за-ват, в сравнение със стандартните сървъри за вграждане. Микропроцесорният отдел на AMD ще използва новите системи за работа с приложения по електронна автоматизация, в т.ч. архитектурни, верижни и контролни задания върху съществуващи и бъдещи проекти за разработката на микропроцесори. „От представянето си през юни тази година, HP BladeSystem c-Class помага на потребители от цял свят да преминат към автоматизирана и икономична компютърна среда, намалявайки разходите им и неудобствата от вградените, комплектовани или кабелни устройства”, заяви Уинстън Пратър, Вицепрезидент и Генерален директор в отдела High Performance Computing Division в HP. “AMD застава начело с разработването на гъвкава инфраструктура в 17-инчова платформа, оперираща с високоефективните AMD Opteron процесори.”Архитектурата HP BladeSystem c-Class предлага Next-Generation AMD Opteron процесори с Direct Connect Architecture и изпреварва конкуренцията в областта на спестяването на енергия, охлаждането, управлението и виртуализацията: · HP Thermal Logic Technologies прилага температурен контрол за превръщането на компактността в преимущество, спомагащо за по-малкия разход на енергия и по-високата степен на охлаждане, без да нарушава и натоварва процесите на работа. Новата „рамка” за блейд модулите консумира около 17% по-малко електричество по време на работа, в сравнение с предишните кутии. · HP Insight Control Management постига съотношение устройство-администратор 200:1, което е десетократен ръст за голяма част от IT заданията, като интегрира водещи инструменти за системно управление, предоставени от HP, с HP инфраструктурата - BladeSystem.· HP Virtual Connect Architecture решава проблемите, често създавани при работата с мрежи, като позволява на потребителите да използват кабели само веднъж. Архитектурата представлява иновативен подход за свързването на сървъри към LAN и SAN мрежи; опростява процесите между различни домейни и елиминира пречките за осъществяването на евентуални промени. Инфраструктурата в проектантския отдел на AMD се базира на отворена архитектура, оперираща с Linux, както и с инструменти с отворен код. Решението HP BladeSystem, опериращо с Red Hat Enterprise Linux, беше одобрено и разработено в проектантските центрове на AMD в Сънивейл, Калифорния, и в Боксбъроу, Масачузетс, с помощта на Dasher Technologies, партньор на HP Platinum и Linux Elite. Dasher Technologies, чиято централа се намира в Аптос, Калифорния, предлага решения за интегрирана електронна автоматизация.

Компанията предостави на AMD възможността да осъществи на място системна интеграция и конфигуриране на управлението на решението, както и да го подложи на редица тестове. Цялостното решение HP BladeSystem, включително и операционната система Red Hat Enterprise Linux, вече се поддържа от HP Services. Докато блейд модулите се помещават в централите на AMD в Сънивейл и Боксбъроу, те ще предоставят завишен компютърен капацитет на проектантски групи в Тексас, Колорадо и Индия. Повече информация за сървърната платформа HP BladeSystem c-Class можете да намерите на адрес: http://h18004.www1.hp.com/products/blades/components/c-class-components.html.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.