download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

СЕК и КЗП подписаха споразумение за сътрудничество

13.12.2006 10:12 (преди 17 години и 4 месеца) | poltargaista | показана 1420 пъти Статистики
Сдружение за електронни комуникации и Комисията за защита на потребителите подписаха споразумение за сътрудничество. Партньорството има за цел да защити по-ефективно интересите на потребителите в България.
Сдружението за електронни комуникации (СЕК) и Комисията за защита на потребителите (КЗП) сключиха днес споразумение за сътрудничество и съвместна дейност. То бе официално подписано от г-н Теодор Захов, председател на Управителния съвет на СЕК, и от г-н Дамян Лазаров, председател на Комисията за защита на потребителите.

Основната цел на бъдещото партньорство е осигуряване на ефективна потребителска защита, както при надзора на пазара, така и при постъпване на сигнали, жалби и рекламации.

“Смятаме, че подобно сътрудничество ще допринесе за по-ефективна защита на интересите на потребителите в България. Една от основните цели на Сдружението за електронни комуникации е именно създаване на условия за открит и конкурентен телекомуникационен пазар в България. С общите усилия на членовете на СЕК и Комисията за защита на потребителите ще можем да осигурим навременна и адекватна подкрепа на българските потребители”, каза Теодор Захов, председател на Управителния съвет на СЕК.

Като представител на алтернативните телеком компании в страната Сдружението за електронни комуникации съдейства за развитие на свободната конкуренция в телекомуникационния пазар и либерализация на сектора в страната. По този начин СЕК допринася за още по-добра и ефективна защита на интересите на потребителите и подобряване на телекомуникацинните услуги.

Сдружението за електронни комуникации и Комисията за защита на потребителите ще си сътрудничат чрез взаимно предоставяне на експерти, включително и в работни групи за разглеждане на проблеми, свързани с пазара на стоки и услуги. Експертите ще дават становища по конкретни казуси във връзка с постъпили сигнали и жалби от потребители.

Със сключването на споразумението Комисията за защита на потребителите поема ангажимент да оказва съдействие на СЕК чрез предоставянето на съществуваща информация и становища по тълкуването на разпоредби на Закона за защита на потребителя. Сдружението за електронни комуникации от своя страна ще сътрудничи на КЗП в предоставянето на съгласувано мнение на членовете си по проекти на нормативни актове, в случай, че бъдат поискани от Комисията.

СЕК и КЗП ще си партнират още и в организирането на съвместни мероприятия, както и при отпечатването и разпространението на съвместни издания по проблеми в обсега на тяхната дейност.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.