download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Майкрософт насочва още усилия за преодоляването на цифровото разделение

20.04.2007 09:19 (преди 17 години) | poltargaista | показана 2116 пъти Статистики
Майкрософт обяви своя план за подпомагане преодоляването на цифровото разделение. Повече от 30 години след изобретяването на персоналния компютър, информационните технологии са достъпни единствено за 1 милиард от общо 6.5 милиарда хора по света. Персоналните компютри и Интернет носят безброй ползи на развития свят и продължават да променят бизнеса, комуникациите, образованието, общуването и забавлението. Все още има много пречки пред цифровата революция в много страни, отдалечени области и лишени от средства общности. Докато водещата част на световната икономика се компютъризира и развива динамично, в същото време икономическото и социалното развитие е много трудно в местата и за хората, които остават отвъд бариерата на цифровото разделение.
Като социално отговорна компания, Майкрософт работи от десетилетия за разширяване на достъпа на всички до информационните технологии. В сътрудничество с училища, правителства, бизнеса и общности във всяка страна, където провежда дейността си, компанията научи много относно препятствията пред достъпа и икономическите възможности и как да се преодолеят пречките.

Сега Майкрософт разширява обхвата на програмата „Неограничени възможности” така, че да намали цифровото разделение. Още през първия етап, до 2015 г., се планира над 1 милиард хора да получат достъп до информационните технологии чрез инициативи в областта на образованието, насърчаването на иновациите и създаването на нови работни места и икономически възможности.
Петгодишната инвестиция на Майкрософт в размер на 250 милиона щ. д. в програмата „Партньори в познанието” вече предостави обучение и ИТ умения на 2.5 милиона преподаватели и над 57 милиона ученици в 101 страни. За да могат повече ученици да използват и допълнително да развиват уменията си, компанията създаде Microsoft Student Innovation Suite – пакет със софтуерни продукти, включващ образователни версии на „Windows” и „Microsoft Office”, предназначен специално за ученици. Комплектът ще бъде достъпен чрез правителствени програми, които ще помогнат на учениците да получат персонални компютри за домашни и учебни цели.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 20.04.07, 14:03, anonymous:
    не можем да бъдем недоволни:) все пак пуснаха свободно сумати мнооо добри програми:)естествено че ще са добри всъщност:))))
    а относно сорс кодовете им то е ясно че никога няма да ги предоставят хихихи
  • Събота, 21.04.07, 10:46, mupo:
    Ами ако тях ги караме да си дадат source кода, нека накараме Coca-Cola да публикува съставките си на тайната рецепта, да се оповести кодирането на сателитните телевизии... И тогава как ще спреш всички останали конкуренти да копират твоите изобретения и твоя труд в техните собствени? Ето вчера в един http://gadget.blog.bg/viewpost.php?id=62733 как китайци вече са пуснали своя вариация на тема iPhone. При това за 140 долара. Ти би ли си купил оригиналния телефон, зад който стоят часове труд на дизайнери, програмисти и инженери и цената е висока? Или би се спрял на джаджата за 140 долара, за която е било необходимо да се разглоби един оригинален телефон на Apple? Отзад са оставили логото на Apple. Не защитавам Microsoft, но и аз ако създавам комерсиално софтуер не бих си пуснал свободно кода.
  • Събота, 21.04.07, 12:53, дядо_поп:
    То си е закон Божи и человечески всеки да получава възнаграждение за труда и радението си. Ала ежели с това се върши злоупотребление нечестиво резултатът е неугоде и Богу и человеку. Дядо Поп не се присъединява всецяло към този манифест но в него е изложено внятно и разбрано отношението му към рецептата на Кока-Кола и за кода на бозата.
    Пък ако рачи деБил да си намали печалбата само с 5% ще се сложи край на маларията в Африка. А не да прави всячески ужким благотворителности, дето освен да му пълнят касата допълнително никаква благополезност нямат.
  • Сряда, 25.04.07, 14:57, angelicstar:
    ми кви сатия глупусти ве. намси маларията. намси кво. ми да си свалят цените за сички даси копуват и готово. никво радзеление.
  • Сряда, 25.04.07, 15:06, anonymous:
    лаптоп и телефон -за всеки плъх !

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.