download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Ubisoft, Paramount Pictures и Shangri-LA Entertainment обявяват началото на своята съвместна работа по създаването на видео игри, базирани на филма “Beowulf”

29.05.2007 11:37 (преди 16 години и 11 месеца) | ogi | показана 1799 пъти Статистики
Игрите, базирани на предстоящия филм и самият филм ще се появят паралелно на 16 ноември 2007
София, БЪЛГАРИЯ – 29 май, 2007 – Днес Ubisoft, един от най-големите издатели на видео игри в световен мащаб, оповестява, че започва разработването и издаването на видео игра, базирана на предстоящия пълнометражен филм на Paramount Pictures и Shangri-La Entertainment, от неколкократно награждавания от филмовата академия режисьор Robert Zemeckis – “Beowulf”. Филмовата адаптация на легендата е направена от Neil Gaiman и Roger Avary. Продуценти на филма са Steve Starkey, Robert Zemerkis и Jack Rapke. Изпълнителни продуценти са Martin Shafer, Roger Avary и Nail Gaiman.

“В Ubisoft сме много развълнувани от предстоящата ни съвместна работа с Paramount Pictures и Shangri-La Entertainment, както и с творческите екипи на ImageMovers, а именно – да се основем и използваме безспорните предимства на филма “Beowulf” и легендата, по която е направен и да ги разширим, включвайки ги в една интерактивна видео гейм вселена,” казва Yves Guillemot, главен изпълнителен директор на Ubisoft. "Ubisoft бързо се превърна в лидер в индустрията по отношение създаването на висококачествени видео игри, базирани на филми; игри, които покоряват както обикновените, така и хардкор геймърите."

Режисьорът Robert Zemerkis предлага една напълно нова визия на сагата “Beowulf”. В далечни времена могъщият войн Beowulf убива демона Grendel, с което си навлича омразата на неговата чудовищна, но и убиийствено привлекателна майка. Този конфликт превръща Beowulf, който впоследствие става крал, в легенда. В главните роли на филма са Ray Winstone и Anthony Hopkins, който играе покварения крал Hrothgar. Участват още John Malkovich, Robin Wright Penn, Brendan Gleeson, Crispin Glover, Alison Lohman и Angelina Jolie в ролята на майката на Grendel. Paramount Pictures и Shangri-La Entertainment представят филма на режисьора Robert Zemerkis “Beowulf” – една продукция на ImageMovers.

„На практика “Beowulf” е много подходяща основа за направата на видео игра,” добавя Robert Zemerkis. „Филмът притежава завладяваща история и специфична визия, които могат да бъдат много добре трансферирани в бъдещата видео игра. Освен това, фактът, че “Beowulf” е една изцяло дигитална продукция, благоприятства още повече работата ни с Ubisoft. Поради това публиката ще може на направи напълно плавен преход между филма и играта.”

„Robert Zemerkis и Ubisoft са доказани лидери в своите сфери на дейност и ние сме изключително развълнувани от предстоящата ни съвместна дейност с тези изключителни таланти на киното и гейм дивелъпмънта,” казва Sandi Isaacs, старши вицепрезидент на Interactive & Mobile звеното в Paramount Digital Entertainment. “Убедени сме, че епичната история за “Beowulf” ще се превърне не само във феноменална лента, но и в завладяваща видео игра.”

Очаква се играта да бъде пусната на пазара заедно с излизането на филма през ноември 2007. Повече информация за филма http://www.beowulfmovie.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.