download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Полицейска проверка за нелицензиран софтуер в София

06.06.2007 10:29 (преди 16 години и 10 месеца) | ogi | показана 2955 пъти Статистики
На 4 юни т.г. служители на сектор „Икономическа полиция” при I-во РПУ-СДП към МВР със съдействието на Сдружението на издателите на бизнес софтуер – СИБС/BSA, извършиха специализирана проверка за легитимността на използвания софтуер в офиса на софийската фирма „И.Б” ООД.
Върху двадесет и една компютърни конфигурации в работен режим към момента на проверката в офиса на дружеството, са открити нелицензирани копия от програми – бизнес софтуер, собственост на компании - членки на Сдружението. За инсталирания върху компютърните системи софтуер - MS Windows XP Pro SP 2, MS Windows XP Home SP2, Windows Office 2007, Corel Draw Graphics suite 12 и други не са представени документи, удостоверяващи законосъобразното му придобиване и използване.

Компютърните системи са иззети от полицията като доказателства по образуваното дознание по описа на Икономическа полиция при I-во РПУ- СДП.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 08.06.07, 18:00, anonymous:
    Да така е пич ама нали се сещаш, че освен че те съдят и глобяват, конфискуват компютъра който я вдиш повече я не и като го видиш не става за нищо. И по този начин ти спират работата и възможността за прехрана, а това законно ли е. Защо не ти сложат една глоба и срок да си легализираш софтуера на някаква нормална цена или да го изплащаш разсрочено. Ами ако не си се сетил аз ще ти кажа тези действия какво целят а именно опазването на интерсите на големите фирми няма да изреждам примерни имена. Ако се замислиш малко ще прозреш и в близко бъдеще какво ни чака, същите действия но в къщи и тогава ще те питам какво мнение ще имаш по темата. Ако някой ден влязат у вас и ти вземат компютъра изплатен или закупен с цената на доста извънреден труд и лишения. За да го подхвърлят в някое РПУ като веществено доказателство за твовето УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, че си свалил някоя програма от нета?! Защото в тая държава всичко е разрешено и уредено и само това остана да се разреши, как да направим така че да следим всички и да се измъкваме под прикритието на някакви измислени закони угодни на малцина от управляващите или техните работодатели.
  • Петък, 08.06.07, 18:20, angelicstar:
    ми тоя като е кихнал 180000 евра начи и той екрадец. ня начин в България чесно да имаш толко пари. братми вика чекойто има повече от 500 лева на книжката начи е крал яко щото ня друг начин. ми и братми бачка като не е надаскало и майками бачка на 2 места и пак сме наръба а тоя копува софт за хиледи. кво тря да е бачкал даги събере. мж да нее законнно ама е правилно дасе краде от такива!
  • Петък, 08.06.07, 19:07, phrozencrew:
    angelicstar, в голямата си част си абсолютно права. Много ще е трудно да започнем да си купуваме софтуера за вкъщи. Но това не е проблем. Софтуера за лично ползване можеш да го правиш каквото си искаш. Никой не може да те спре да си свалиш някоя програма и да си я кракнеш. Но ако го правиш с комерсиална цел тогава могат да те разцепат.
    Относно фирмата в която работя... тия хора имат дълги традиции в закупуването на лицензирани продукти та дори и за вкъщи. Едва ли някой, който произвежда двигатели за Боинг, най-големия лидер е в пазара за кранове и се конкурира с Bosh в производството на битова техника би използвал нелицензиран софтуер. Говоря за тази фирма.
  • Петък, 08.06.07, 19:44, boy4o:
    "Единственият източник на печалба в условията на напълно свободна пазарна икономика е измамата". Не съм го измислил аз, а един Нобелов лауреат ( ).
    От себе си ще добавя - и ТОТО-то. ( )
    ----------
    Оле Божкейй, какво се получи: ТОТО-то!
  • Сряда, 11.07.07, 19:30, nikolatirol:
    А къде е тая същата полиция и стоящата зад нея държава да се самосизират и да разгледат палатите и прогимназиите на търговците на дрога, оръжие, проститутки и всякакви други от тоя род? Колко от тия "бизнесмени" са осъдени и имотите им са отнети? Колко от хората с имоти за над 100000 лева и коли за над 50000 лева са разследвани и проверени за платени данъци и произход на парите? Все въпроси с един ясен отговор: Никой! Причините оставям на Вас да си ги изберете.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.