download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

12 фактора, които влияят при избор на хостинг

12.06.2007 23:48 (преди 16 години и 10 месеца) | stefankr | показана 1545 пъти Статистики
Изборът на хостинг за вашия сайт може да се сравни с избор на дреха или прическа. От това в голяма степен ще зависи успехът на сайта ви. Затова трябва много внимателно да избира. Ще ви посочим 12 фактори, които влияят при избора на подходящото място за вашия сайт...

Достъпност: вероятно най-важният фактор, на който трябва да се отдели най-много внимание. Ако сайтът ви е недостъпен понякога, то губите посетители, а най-често и пари. Не може да се говори за постоянна достъпност на сайта, а за т.н. "up time". Обикновено той е към 99,9%

Скорост: също важен фактор при избор на хостинг. Прекалено продължителното зареждане на страниците ще накара повечето нетърпеливи интернет-посетители да посетят друг сайт.

Разширяемост: когато стартирате нов интернет-проект, все още не можете точно да определите мащабите му и ресурсите, които ще са ви нужни в бъдеще. С развитието на проекта се появяват нови изисквания към хостинга. Затова при избора фирма, осигуряваща хостинг трябва да се провери дали е възможно предоставяне на допълнителни ресурси при необходимост.

Количество на домейните: ако планирате да стартирате няколко сайта, не е задължително да ги хоствате при различни провайдери. Можете да ги поместите на едно място, така че обърнете внимание дали фирмата към която сте се насочили предоставя тази възможност.

Месечен обем на трафика: убедете се, че обемът на трафика, който предоставя фирмата-доставчик ще ви е достатъчен. Трафикът зависи от броя на посетителите, броя на страниците и техния размер. Ако страниците имат много графики, то и трафикът ще е по-голям. Много хостинг-провайдъри предлагат планове с неограничен трафик - бъдете внимателни с такива предложения, защото безплатното сиренце е само в капана за мишки.

Дисково пространство: ако имате сайт-визитка, то този фактор не е важен за вас. Но ако планирате да поместите на сайта си форум, например, рано или късно ще възникне проблемът с недостатъчното дисково пространство.

Панел за управление: обикновено фирмите, които ви продават хостинг предлагат удобен панел (cPanel, DirectAdmin) за управление на хоствания сайт и базата данни.

Електронна поща: обърнете внимание на броя на пощенските кутии, наличието на филтри за спам, SMTP-сървър.

Сървърна платформа: Windows или Linux? Зависи от това какви уеб приложения ще използвате.

Техническа поддръжка: нека не ви мързи - проверете лично качеството на техническата поддръжка на фирмата, към която сте се насочили. Изпратете им няколко прости въпроса и вижте как и кога ви отговарят.

Връщане на парите: ако хостинг-провайдърът гарантира връщане на парите обратно в течение на някакъв период, то може да се говори за услуга от голяма класа.

Стойност: обръщайте внимание на крайната цена на хостинга, защото много фирми представят примамливи цени, но реалните пари, които плащате може да са повече.

Източник: ruhostingblog.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 13.06.07, 13:12, anonymous:
    Посочените фактори са доста добри.
    Аз по мое мнение най-добрия хостинг се предоставя от freehostia.com
    В момента тя се обслужва от българи.Даже и познавам няколко от там.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.