download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Как да печелим онлайн - 17 съвета

15.09.2007 22:31 (преди 16 години и 7 месеца) | stefankr | показана 5559 пъти Статистики
Markus Frind е канадски предприемач и собственик на сайта http://www.plentyoffish.com/, най-големия в света сайт за срещи. Според статистиката, през 2006 година той е спечели по $10 000 на ден само от програмата Google AdSense
Plenty of Fish има към 45 милиона посетители месечно и към 1.1 милиарда разглеждания на страници. Сега годишният доход от PlentyofFish.com е от $5 до $10 милиона. Забележителното е, че Markus Frind е създал и развил своя сайт сам. За развитието на сайта са му помагали модератори, а сега се предвижда наемането на 20-30 помощници.

Този успех е възможен благодарение на комбинацията на много фактори. Въпреки, че работи на неговия сайт, не е задължително да успее на вашия. Да се надяваме, че тази история на успеха ще ви помогне да печелите повече от сайта и бизнеса си.

Седемнадесетте съвета, които ви представяме, са събрани от различни интервюта и изказвания на Маркус на неговия блог.

1. Започнете бизнеса в точното време
В началото всички идеи възникват случайно, В Канада е имало един единствен сайт за запознанства, наречен LavaLife. На сайта на Markus Frind се регистрирали няколко негови приятели, но постепенно сайтът започнал да расте и да се разширява.

2. Безплатното - мощен бизнес модел.
Винаги са ми харесвали безплатните сайтове. Потребителите на сайта ми разказваха на приятелите си за нов безплатен сайт за запознанства. Така общността започна да се разширява. Много хора проста отказват да плащат за сайт за срещи с други хора.

3. Не ви е нужен екип
На практика създадох сайта сам. Не планирах, че ще са ми нужни сътрудници. На практика всичко може да се автоматизира, освен защитата от човешката глупост.

4. Не е задължително да рекламирате офлайн
Офлайн маркетингът работи добре, само когато се стремите да обхванете широк кръг от клиенти. Както и собствениците на повечето сайтове, игнорирах офлайн маркетинга, защото е прекалено скъп, ако имате малко потребители.

5. Успехът зависи от много неща
Успехът идва само като резултат от много действия. Microsoft не може да копира технологията на Google, за да стане най-голямата търсачка в света. Успехът е комбинация от много фактори и правилна идея, реализирана в точното време.

6. Своевременността е важна колкото и новаторството
Внасям промени в сайта си на две седмици, за да не бъде претоварен от голямо количество потребители. За мен сайт с добър дизайн е този, при който много потребители се връщат ежедневно, а и идват нови. Затова моята главна задача е сайтът да работи и днес, и утре.

7. Създайте уникален сайт
Всяко тримесечие Google плаща по $500 милиона на потребителите на Adsense. При това сред Топ 1000 невинаги се открива реклама от Adsense. Според статистиката, сайтове с малък брой потребители и голям EPC (Earning Per Click) са спечелили повече пари. Създайте сайт, който никой не е правил досега. Ще спечелите, ако сте първи или поне втори.

8. Бъдете взискателни към себе си
Щом се върна от службата, сядам и един-два часа пиша програмен код. Конкурентите си мислят, че почивам. Невероятно много може да се постигне, ако просто работите усърдно с клавиатурата. В този бизнес просто трябва да се преборите със скуката. В края на деня трябва само да седнете и да го направите. Повечето хора не го правят.

9. Дизайнът на сайта определя функциите му, не обратното
Дизайнът е обвивка на функциите. Той е нужен, за да се установи емоционален контакт с потребителя. Хармонично вмъкнете рекламата в съдържанието на сайта, не използвайте флаш или други измислици. Направете сайта полезен. това са основни принципи, всички ги знаят, но малко ги следват. Няма вълшебна тайна, но вие сте длъжни да тествате нови дизайни, друг текст, оформление и пр., за да достигнете това, което искате. Никога няма да имате съвсем лош или идеален дизайн, но с тестове нещичко може да се подобри

10. Първо мислете за монетаризация, а след това създайте сайта
Създайте нещо полезно и лесно за използване. Разгледайте възможностите на Google AdSense и на други партньорски програми. Просто изследвайте различни начини за печалба. Повечето 2.0-компании никога не печелят пари, но и не са създадени да го правят. Затова в началото е нужно да се помисли как да се печели, а след това да се премине към дизайна.

11. Не се разочаровайте от ниските доходи в началото
Първоначално от партньорска програма печелих по 40 долара месечно. След това добавих и Adsense и през първия месец спечелих едва $5.63. Но това се оказа достатъчно, за да не изоставя сайта си и да създам добър бизнес, ако има достатъчно трафик.

12. Научете това, което ви е нужно
Всяко свободна минута провеждах да четене и учене. Опознах конкурентите си и се стараех да ги изпреваря. Не се признавах за победен, принуждавах сам себе си да пробвам нови неща.

13. Когато имате трафик, пробвайте Adsense
Най-важното е да пробвате различни формати и различно разположение на рекламата, за да се подтикнат потребителите да кликват на банера. Последните две седмици отделих работейки над оптимизацията на печалбата от всяко кликване. така прибавих милион към годишния си доход.

14. Разберете пределите на бизнес-модела си
Ако исках да правя по сто милиона долара годишно, това би било лесно: нужно е само достъпът до сайта да се направи платен. Но да се спечелят $100 милиона от безплатен сайт - това е просто невъзможно заради това, че пазарът не е достатъчно голям. Вече съм най-големият играч в Канада, Великобритания и САЩ. Но е невъзможно да достигна 20 милиона долара.

15. Винаги имайте по-нататъшна цел
Ако работите в офис, то вашата цел може би е да направите околосветско пътешествие, отсядайки само в петзвездни хотели.... Аз искам да имам яхта и да печеля по сто милиона долара годишно, не десет милиона. Това, че сте успели, въобще не означава, че не ви е нужна мотивация, за да продължавате напред.

16. Успехът не идва от нищото. Вие го изграждате със собствените си ръце
Сигурен съм, че повечето хора, четящи тази статия, искат да започнат свой бизнес. Много от тях само си мечтаят за това по цял ден без да правят нищо. И аз бях такъв преди няколко години, но в края на краищата седнах, направих нещичко и продължавах да се занимавам с това, докато не го превърнах в успешен бизнес.

17. Съизмервайте разходите и предполагаемите приходи
Според мен, ако всеки потребител ви струва 2-3 цента, то имате шанс да направите бизнеса си изгоден. Ако отделяте по 10 цента на потребител, то трябва да продадете сайта си (ако има кой да го купи). Това, разбира се, се отнася за големи сайтове с поне 100К уникални посетители дневно. В близките две години е възможно да снизим разходите с 30-50%, тъй като цените на хардуера и софтуера падат.

Началото на дейността на Маркус много прилича на това как са започнали Сергей Брин и Лари Пейдж. Маркус също е открил свежа идея в правилното време и на точното място, съчетавайки това с постоянна работа над сайта. Може би не е прав в това, че за успеха не е нужен екип. Google нямаше да е на това ниво, ако не бе екипът от професионалисти. Опитът на Маркус е доста ценен и е добре да се вслушаме в думите му.

А и е доста мотивиращо, нали...

Източник: egorych.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.