download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Силният период за Sony Ericsson продължава

13.10.2007 13:36 (преди 16 години и 6 месеца) | poltargaista | показана 1710 пъти Статистики

Ръст в обема на продажбите - 31% повече в сравнение със същия период на миналата година. Ръстът в обема на продажбите продължава благодарение на телефоните от по-нисък ценови клас. Новият музикален слайдер телефон на Sony Ericsson W580 беше посрещнат отлично на пазара. Успешно стартиране на смартфона Sony Ericsson P1.

Пуснатите за продажба продукти през тримесечието достигат 26 милиона - 31% увеличение в сравнение със същия период на миналата година. Продажбите за периода са 3,108 млн. евро, отчитайки 7% ръст от референтното тримесечие на 2006 г. Необлагаемият приход достигна 384 млн. евро, което е спад с 11%, което е доказателство за изключително силното трето тримесечие на компанията през 2006г. Нетните приходи в евро за третата четвърт на 2007 са 267 млн. Както предвиждаше Sony Ericsson, ръстът на продажбите на телефони от нисък и среден ценови клас в портфолиото през третото тримесечие доведе до намаляване на средната продажна цена до 120 евро.

„Sony Ericsson отбеляза тримесечието с продължаващ значителен ръст в обема на продажбите спрямо миналата година – с портофилио от продукти с най-разнообразните цени в цялата история на компанията. Телефоните от нисък и среден ценови клас като Walkman® телефона W200 и телефоните, предназначени основно за разговори и съобщения, бяха основният катализатор на продажбите през тримесечието, и в същото време високотехнологичният смартфон Р1 и музикалният слайдер телефон W580 бяха посрещнати отлично от пазара и обогатиха портофолиото на компанията с продуктите от висок клас, каза Майлс Флинт, президент на Sony Ericsson. „Убедени сме, че през оставащите месеци от 2007 г. ще продължим да печелим от това ново разширено портфолио с водещите модели телефони от Walkman® серията като W910 и W960, както и дългоочакваният 5 мегапикселов Cyber-shot™ камерафон K850, който ще бъде на пазара преди празниците”.

През тримесечието Sony Ericsson обявиха, че президентът на компанията Майл Флинт ще се оттегли от поста си на 1 ноември, 2007 г. От 1 ноември Хидеки (Дик) Комияма, настоящ председател на Борда на директорите на Sony Ericsson Inc., САЩ и оглавявал отдела „Стратегии за маркетинг и продажби на потребителска електроника” в Sony Corporation, Япония ще заеме поста на Майлс Флинт. Флинт ще остане негов съветник до края на декември 2007 г. Дик Комияма ще работи в централните офиси на Sony Ericsson в Лондон.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.