download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Nokia Siemens Networks представи дейността си на пресконференция в България

15.11.2007 15:52 (преди 16 години и 5 месеца) | ogi | показана 4132 пъти Статистики
Nokia Siemens Networks демонстрира най-доброто в своя клас продуктово
портфолио в България и предлага решения на ключови въпроси в
сектора на комуникациите
София, 14 ноември 2007 г.
С визия за 5 милиарда души, които разполагат с широколентов достъп и които потенциално винаги са „он-лайн”, както и за стократно увеличение на трафика до 2015 г., новата компания Nokia Siemens Networks вече е
готова да свърже света.
Nokia Siemens Networks съчетава местното присъствие и ноу-хау с глобалния обхват и международната поддръжка на водещ в сектора световен доставчик на решения в областта на комуникационните услуги, за да постигне познаване на специфичните условия в страната и да изгради отлични отношения с местните клиенти.
В регион Югозападна Европа Nokia Siemens Networks разполага със силен пазарен дял и е едно от трите водещи предприятия в сектора, което си сътрудничи с над 600 клиенти в световен мащаб.
Регион Централна Източна Европа е част от регион Югозападна Европа и се състои от 9 страни: Австрия, Словения, Хърватия, Унгария, Румъния, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора. В регион Централна Източна Европа Nokia Siemens Networks осигурява работа на над 1700 служители, сътрудничи с над 120 клиента и в момента заема първо или второ място на повечето от местните пазари.
До 2010 г. в регион Югозападна Европа Nokia Siemens Networks има за цел да установи и запази своята позиция на всеки пазар и да стане първи доставчик на решения за трансформиращия се телекомуникационен и интернет сектор. За регион
Централна Източна Европа целта също е ясна: да се постигне първо място във всички девет страни в близко бъдеще.
По-специално, в България „Nokia Siemens Networks” ЕООД е водещо дружество в комуникационния сектор на пазара на мобилни и фиксирани мрежи, осигурявайки работа на 120 служители, които осъществяват продажби и услуги и работят с всички основни клиенти. Фирмата се развива бързо в страната и отчита добри резултати на динамично разрастващия се български пазар.
След успешното си представяне на тазгодишния световен конгрес за 3GSM в Барселона и официалната си световна премиера на 1 април, днес Nokia Siemens Networks представя своите основни решения в България.
Изградена на базата на три основни направления – Нови приходи, Оперативна ефективност и IP-базирана конвергенция – камионът с демонстрационно оборудване на Nokia Siemens Networks в момента е в София и представя редица продукти и
основни решения за българските клиенти.

Nokia Siemens Networks познава пазарните тенденции и помага за идентифициране, разработване и осъществяване на нови, генериращи по-високи приходи, услуги.

• Мобилна телевизия и IP телевизия
Множество решения помагат на операторите да се възползват от новите източници на приходи с мобилната телевизия и IP телевизията, като същевременно осигуряват на клиента навременни висококачествени услуги.
Nokia Siemens Networks предлага широка гама от решения, които отговорят на очакваното търсене на клиентите, включително цялостно решение за свързване на крайни потребители за DVB-H (Digital Video Broadcast for Handheld), което е специално предназначено за масовия пазар. Тези DVB-H мрежи с голям капацитет допълват мобилната телевизия за мобилни телефони и предлагат голям брой телевизионни канали за масовата публика. Като цяло, наличието на тези технологии води до увеличаване ползването на услугата от редица домакинства и достъпа до IP телевизионни услуги.
По-специално, IP телевизията обединявамножество характеристики, включително EPG (Electronic Program Guide/електронен програмен каталог), Pay-per-View и HDTV (High Definition TV). Допълнително се включват съдържание по заявка, PVR функционалност (т.е. времево отместване и временно спиране на телевизионно предаване на живо), както и пълна интерактивност за гласуване, сваляне на музика или рекламни клипове на филми и пазаруване.

• Мобилен широколентов достъп
Като предлага много по-висока скорост от съществуващите 3G мрежи, високоскоростният пакетен достъп (HSPA) осигурява мобилния широколентов достъп за крайните потребители. От една страна, операторите могат да стартират мобилни
услуги за широколентов пренос на данни, достигайки до това, което потребителите вече получават у дома. Крайните потребители, от друга страна, получават по-бързо теглене на информация и подобрени услуги като видео излъчване и бързо синхронизиране на електронната поща и календара.
Освен това, в момента се предлага нова форма на Internet HSPA (I-HSPA). Чрез IHSPA осигурява на 3G WCDMA операторите по-солидна основа за доставка на услуги за мобилен пренос на данни.
Още по-напред в развитието на радио достъпа е LTE (Long-Term Evolution/дългосрочното развитие), нова технология за радио интерфейс, която разполага с потенциала за значително намаляване на мрежовата сложност. Макар и да не представлява стандарт, тя ще позволи прилагането на значително по-рентабилна фиксирана ценова структура, която ще привлече повече потребители на услуги за мобилен пренос на данни, включително мултимедийни приложения.

За потребителите LTE осигурява интерактивни услуги в реално време и при непрекъснатост на връзката. Така например, LTE осигурява непрекъснатост и наличие на услугата в рамките на различни мрежи (т.е. GSM/EDGE, WCDMA/HSPA) и световен
роуминг. В допълнение към впечатляващите скорости и увеличената пропускателна способност с кратко време за отговор (съпоставимо с DSL), LTE технологията позволява също така да се работи с широк спектър устройства и услуги като High
Definition TV (HDTV).
„LTE е развитието на днешните 3G мрежи”, – коментира г-н Гюнтер Цвикъл, директор за страната на „Nokia Siemens Networks” ЕООД. – „То намалява сложността за операторите като същевременно предлага подобрения в преноса на данни за
увеличаващ се брой мултимедийни услуги”.

Тъй като операторите за изправени пред увеличен конкурентен натиск да преформулират своите основни компетенции, като едновременно с това те трябва да използват в максимална степен съществуващите си ресурси и да подобрят цялостната си рентабилност, Nokia Siemens Networks е разработила програма в три етапа, която помага да се увеличи оперативната ефективност.

Гюнтер Цвикъл - първи отдясно
Гюнтер Цвикъл - първи отдясно

„Тъй като е първи по рода си, процесът започва с определяне на референтни стойности за оперативната ефективност спрямо водещите фигури в отрасъла при развитите и развиващите се пазари и определяне на бъдещите цели,” - обяснява г-н Гюнтер Цвикъл, директор за страната на „Nokia Siemens Networks” ЕООД. – „След като се определят причините за слабостите, се разработват и прилагат индивидуални решения”.
Когато операторите изграждат бързи HSPA мрежи, обикновено те са склонни да преминат към модел с фиксирани такси. От друга страна, в резултат на това, мобилният широколентов достъп до Интернет става много по-привлекателен за потребителите, благодарение на простата и разбираема ценова схема. В резултат на това обаче много оператори отбелязват изключително бързо увеличаване на трафика.
По-голямата част от трафика обикновено е тегленето на файлове (т.е. музикални или филмови файлове) от Интернет или P2P. Без възможности за управление на трафика, обмена на файлове ще блокира услугите представяни в реално време, например VoIP услугите.
„Неконтролираната употреба на интернет-базираната услуга за обмен на файлове би могла да се превърне в заплаха за злоупотреба с капацитета на мрежата”, - обяснява г-н Гюнтер Цвикъл, директор за страната на „Nokia Siemens Networks” ЕООД. – „Високото ниво на обмен на файлове вече претоварва много от мрежите на
операторите”.
Решението на Nokia Siemens Networks за управление на P2P трафика се основава на Flexi ISN, който е разработен с цел гарантиране на справедливо споделяне на ресурсите на мрежата при прилагането на фиксирани тарифи. Фиксираното таксуване е типичен подход при мобилните мрежи за широколентов достъп като HSPA.
Flexi ISN осигурява ниво на натоварване на обмена на файлове, което позволява на другите приложения също да работят добре. По такъв начин е възможно да се управлява използването на честотната лента в съответствие с редица допълнителни критерии като време на денонощието, ден в седмицата, вид на мрежата за достъп и местоположение, или на основата на приложението или услугата.

 IP-базирана конвергенция
Конвергенцията засяга няколко аспекта на днешния комуникационен свят, включително индустрии, мрежи, устройства и услуги. Това е тенденция, оформяща бизнес средата и предлагаща неизброими възможности за операторите, доставчиците
на съдържание и потребителите.
Тъй като потребителите търсят непрекъснатост на комуникациите, IP конвергенцията се очертава като основно решение. Изследванията показват, че потребителите искат рентабилни интегрирани услуги, които се предоставят в интегрирани и лесни заупотреба пакети.
Фиксираният трафик на глас намалява от 2001 г., докато мобилният и IP-базираният трафик на глас трайно се увеличава като това отчасти се дължи на допълнителни абонати в развиващите се пазари. Този процес се допълва с използването на IP Multimedia Subsystem-based architecture (архитектура, базирана на IP мултимедийна под-система (IMS). IMS има за цел да достави IP мултимедийни услуги на крайните потребители и ще позволи интегрирани услуги, като например Voice over IP (VoIP), конвергенция на фиксираните и мобилните комуникации (FMC), мултимедийни приложения, пакетно предлагане и Quad Play.
Предлагането на IMS приложенията на Nokia Siemens Networks осигурява възможността за адаптиране към различни потребности, включително VoIP и мултимедия за потребители, VoIP за предприятия с IP Centrex, или мултимедийни
приложения, базирани на собствени и външни програмни разработки.
С IMS на Nokia Siemens Networks е възможно да се предложи едновременно VoIP и предаване с комутация на канали за потребители (CS), както и Voice Call Continuity (Непрекъснатост на гласово обаждане) (VCC), което позволява преминаването между различни технологии за достъп, без да се прекъсва връзката.

В заключение на демонстрациите, г-н Гюнтер Цвикъл, директор за страната на „Nokia Siemens Networks” ЕООД добавя: „С революцията на Интернет 2.0, потребителите се развиха в общности, които се занимават с всичко - от мода до
политическа промяна. Нашите клиенти – днешните и утрешните – изискват различни подходи към иновациите в услугите и инфраструктурното инвестиране, което да им позволи да успеят в тази нова среда. Чрез съчетаването на нашето наследство на Nokia и Siemens, ние разполагаме с ненадминато портфолио – разработено, за да помага на клиентите да увеличават печалбата и намаляват разходите – и уникална способност за предоставяне на услуги, която ще бъде двигател на бъдещия растеж”.
Новото дружество, притежавано от Nokia и Siemens, е в челната тройка на отрасъла (приходи за 2006 г. в размер на 17.1 млрд. евро) и бележи постоянен растеж на пазарите на безжични и фиксирани комуникации. Nokia Siemens Networks има
приблизително 600 клиента и оперира в близо 150 страни, като съчетава сериозно локално присъствие и ноу-хау с глобален обхват и международно положение на лидер в отрасъла.

За Nokia Siemens Networks
Nokia Siemens Networks е водеща международна компания за телекомуникационни услуги. Фирмата предоставя пълно, добре балансирано продуктово портфолио за изграждане на мобилни и фиксирани инфраструктурни решения, като отговаря и на
нарастващото търсене на професионални услуги със своите 20 000 професионалисти в областта на сервиза в световен мащаб. Nokia Siemens Networks е една от най-големите телекомуникационни инфраструктурни компании с присъствие в 150 страни.

Централният офис на компанията е в Еспоо, Финландия.
www.nokiasiemensnetworks.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 15.11.07, 17:34, insecteater:
    Еми така е имат парички, хубави работи правят. Само дано не почне да намирисва на монопол, че всички знаем до какво води. Но пък си заслужава. Това Flexi ISN звучи добре, ама все ми се струва, че и него ще прецакат. Хората сме едни от най долните твари на тая планета
  • Вторник, 20.11.07, 11:12, кака.лара:
  • Понеделник, 09.06.08, 00:18, anonymous:
    Ne Vijdam po Dolni ot Nas Ako ima kaji mi,no se samniavam che ste ima

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.