download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google иска Китай

02.04.2008 07:51 (преди 16 години и 1 месец) | evoker | показана 2051 пъти Статистики

Въпреки че Google продължава инвазията си към най-населената държава в света, оттам са готови всеки момент да забранят Google Earth.

Китай винаги е била и за момента остава забранена територия за Google по една или друга причина. Днес стана ясно, че от тази страна се задават още проблеми, свързани с едно от най-популярните им приложения - Google Earth. Според китайското правителство, програмата скоро може да бъде забранена със закон, тъй като разкривала прекалено много информация, за да може да се ползва от широка аудитория.
Настрани от това, стана ясно, че Google са направили таен ход през юли 2007 година, когато са инвестирали 1 млн. долара в китайския Интернет доставчик Comsenz Inc. Повече от 10 процента от акциите на компанията са собственост на щатската фирма Sequoia Capital занимаваща се с рисков капитал (или венчър капитал - схема за инвестиране в нови предприятия; обикновено рискови капиталисти са хора с много свободни средства и търсят да ги инвестират с по-голяма възвращаемост). Интересното е, че Майкъл Мориц, който беше член на борда на директорите на Google именно до юли 2007 година е един от главните бизнес партньори на Sequoia Capital. От близо година Comsenz Inc. се опитват да посеят семената на бъдещето израстване на Google и в Китай, но явно правителството ще ги изкорени в зародиш, освен ако от Mauntain View и компания нямат още някой скрит коз.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 07.04.08, 12:23, anonymous:
    Явно Китай се готви да превземе света

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.