download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Сайтът на Дима Билан е заразен

26.05.2008 11:52 (преди 15 години и 11 месеца) | stefankr | показана 3051 пъти Статистики

От "Лаборатория Касперски" предупреждават, че сайтът на тазгодишния победител в Евровизия Дима Билан е опасен за посетителите. От първата му страница се зарежда вредоносния скрипт Trojan-Clicker.HTML.Iframe.lq.

Написаният на Java Script скрипт Trojan-Clicker.HTML.Iframe.lq без знанието на посетителя на сайта отвежда браузъра към китайския сайт xanjan.cn, където на единствената му страница пише "F**K OFF, MY DDOSER FRIEND ;)". От този сайт се изпълнява друг скрипт - Trojan-Downloader.JS.ActiveX.bc, използващ уязвимост в Internet Explorer. Скриптът инсталира и стартира на заразения компютър вредоносната програма Backdoor.Win32.NoNeed.a, съчетаваща в себе си шпионски функции и възможност за управление от разстояние на компютъра на жертвата.

Според експертите от "Лаборатория Касперски" свързват заразяването на официалния сайт на руския певец със скорошната му победа в музикалния конкурс "Евровизия". Киберпрестъпниците използват повишения интерес към изпълнителя и те използват чуждия успех за свои нечисти цели.

Източник: Webplanet

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 26.05.08, 14:05, anonymous:
    AVG Internet Security е най-добрата и ефикасна програма, защото има Link Scanner, който проверява резултатите от търсачките за вируси в реално време и показва дали са заразени в момента. Ако няма тази защита човек може да влезе в някой заразен сайт и яко да се напълни с вируси.

    Разбрах колко е важно това преди доста време, но днес след като посетих сайта http://www.eset.bg да видя как се развиват, напълно си потвърдих мнението, защото сайта им има инжектиран спам в края на кода си. А какво може да стане, ако бяха инжектирали вирус вместо спам, просто не ми се мисли...

    Затова слагайте AVG Internet Security, единствения, който има защита от заплахи в реално време, още преди да сте влезли в който и да е сайт и си свиркайте...

  • Понеделник, 26.05.08, 14:20, кака.лара:
    Ти пък, пич, какъв спам?

    Спам значи нежелано съдържание.
    А пък това за Виаграта си е направо полезна информация!
  • Сряда, 07.01.09, 19:12, phrozencrew:
    И отново имаме победител в масовото заразяването на компютри - Internet Explorer! Е как пък не ги запушиха за толкова години тия дупки!

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.