download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Орбител със стратегически планове на пазара на широколентови услуги

05.06.2008 16:12 (преди 15 години и 10 месеца) | ogi | показана 2014 пъти Статистики
Когато ви пращат за зелен хайвер, ние ви предлагаме червен
Когато ви пращат за зелен хайвер, ние ви предлагаме червен

Алтернативният телеком стартира нови броудбанд услуги като първа стъпка от дългосрочната си стратегия

София, 4 юни, 2008 г. - Телекомът от ново поколение Орбител стартира нови бизнес услуги, базирани на широколентов интернет достъп – ODSL и ODSL mix. Технологичната платформа е ADSL. Новите услуги на Орбител са първата алтернатива в този сегмент на интернет пазара.

Орбител традиционно присъства на броудбанд пазара с услуги за корпоративни клиенти. Стартът на ODSL и ODSL mix е логична стъпка за навлизане в масовия сегмент като част от стратегията на Орбител да постигне ключова позиция на широколентовия пазар в страната.

„Пазарът на широколентови интернет услуги в България има сериозен потенциал и уникално за Европа развитие. Страната е на последно място по разпространение на броудбанд услуги и в същото време е с най-ниски цени за общността. Предстои растеж и Орбител цели да заеме ключова позиция на този пазар, като всички бизнес опции за постигане на тази цел са възможни. Предпоставка за реализирането на стратегията ни е собствената национална опорна мрежа, инвестицията в която възлиза на 12 млн. EUR”, коментира Шандор Полани, изпълнителен директор на Орбител.

Като начало продуктите са насочени към сегмента на малките и средни фирми, което ще бъде основа към следващия етап от стратегията на Орбител – домашните потребители.

Шандор Полани - изп. директор на Орбител
Шандор Полани - изп. директор на Орбител

„Регулативната рамка към момента не позволява конкуренция на пазара за домашни услуги. Активната роля на КРС е необходима за решаване на тази ситуация. В полезрението на Орбител, освен регулативните, попадат и други възможности за навлизане в сегмента на домашните броудбанд услуги” коментира още Шандор Полани.

Собствената опорна мрежа на компанията е дългосрочно условие за планирания ръст. Покритието й осигурява достъп до 90% от населението на страната. Оптичната мрежа е изградена по най-съвременна технология, като капацитетът й отговаря на потенциалните нужди на местния пазар и целите на инвеститора в региона.

ODSL e бърз, сигурен и лесен за ползване интернет достъп. ODSL mix, традиционно за Орбител, предоставя интернет и телефон в едно. Както и досега, потребителите имат възможност да запазят досегашния си номер като спестяват средно 30% от сметката си за фиксиран телефон. Новите бизнес услуги осигуряват интернет достъп с капацитет от 6 и 12 Mbps.

Стратегията на Орбител е да предложи на пазара услуга с най-високо качество и поддръжка. Пазарните проучвания показват, че бизнес сегментът е най-недоволен от предлаганите интернет решения. Безпрецедентно ниските за ЕС цени на броудбанд услугите са постижение за нашия пазар и в същото време определят начина, по който потребителите избират. Все повече ще е от значение качеството на услугата и обслужването, при сравнима цена. ODSL ще предоставя на малките и средни компании бизнес услугата и грижа за клиента, от които те имат нужда.

На въпрос дали в рекламната си политика ще бъде използвана сравнителна реклама, предвид това, че ODSL ще използва технологичната платформа ADSL и услугите за пренос на данни на БТК, Цветелина Тенева отговори, че засега може да каже само, че рекламата ще е интересна, с което подкладе любопитството и очакванията за рекламата на новата услуга.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.