download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Предупреждение: Разпространяват се фалшиви антивирусни програми

23.07.2008 18:25 (преди 15 години и 9 месеца) | stefankr | показана 4783 пъти Статистики
Специалисти в областта на интернет-безопасността предупреждават за разпространението на фалшиви антивирусни програми.
Създателите на програмата Xpantispyware, например, твърдят, че са получили награда на PC Magazine, но това съвсем не е така. Сайтът, разпространяващ програмата, съдържа вредоносен код. След инсталирането си
Xpantispyware дава лъжливи съобщения за наличие на вирус и предлага да ги премахне срещу заплащане на лиценза за ползване на пълната версия. Сайтът и програмата са записани в списъка с източници на заплаха на Symantec.

Руският разработчик Agnitum обяви, че в списъка с вредоносни програми е включен и Anti-Spyware Pro (ASW), съобщава CNews.

Както и при Xpantispyware, рекламата на ASW твърди, че с помощта на този продукт може ефективно да се открият и премахват вируси. След инсталирането си ASW генерира съобщения за присъствие в системата на вредоносни програми. Авторите на програмата предлагат заплахата да бъде премахната за една година, ако се изпрати SMS, струващ 15 рубли.

Anti-Spyware Pro (ASW) не е това, за което се представя
Anti-Spyware Pro (ASW) не е това, за което се представя

Не е чудно, че самозвани защитни програми (Rogue Antivirus) не са в състояние да открият истинската заплаха за сигурността на компютърната система. Целта на създателите им е единствено в получаването на незаконни печалби.

Редица антивирусни програма, такива като "Антивирус Касперски" и "Avira AntiVir" определят Anti-Spyware Pro като "not-a-virus:FraudTool.Win32", тоест като програма-мошеник.

Източник: soft.compulenta.ru



Редовните читатели са нашето списание, са чели статията на Стефан Бъчваров Дали програмите ни са тези, за които се представят? (м. май 2008), където става дума за безплатен софтуер, който ни брани от подобни измамни програми (б.р.).

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 24.07.08, 05:05, anonymous:
    има ги сякакви на наше време обаче мене не могат да ме измамят защото никога не купувам програми
  • Събота, 26.07.08, 18:27, anonymous:
    А кто не ги копуваш теглиш пиратските и си мислиш,че си недосегаем?Аз не познавам човек, който да се е занимавал с компютри и да не е бил прецакан по някакъв начин.Така,че не се изхвърляй толкова!
  • Сряда, 30.07.08, 10:16, anonymous:
    Да не забравяме, че има и много добри версии FREE на платените програми. Една от тях е AVIRA ANTIVIR
    Ако не сте я пробвали пробвайте я .
    Който иска мога да му пратя ръководство на български как се настройва.
  • Сряда, 28.01.09, 07:52, vdamianov:
    Забелязал съм, че колкото по-лъскава и издокарана е една програма, толкова е по-голяма възможността да е менте, или още по-лошо: зловреден код. Чисто еврейски похват. Разчита на лакомията на сетивата. Опаковай едно говно (с извинение) в целофан, лепни му етикет на МТВ или Кока-Кола, и гледай сеир как олигофрените си трошат краката да го лапат.
  • Сряда, 28.01.09, 09:01, insecteater:
    Или на тоталната глупост на потребителя. Разхожда си се някой из интернет, отваря странички и изведнъж попада на страничка която например не е шарена , и с големи червени или отличаващи се букви пише: вие сте заразен, еди си колко вируса имате, изтеглете си ето това за да ги изчистите. Или пък подобна страница симулира диалоговите съобщения на windows и в същия дух пищи на умряло че си заразен и да си изтеглиш еди какво си за да го изчистиш. И човечеца попаднал на въпросната страничка вярва на поразия и чинопреклонно инсталира.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.