download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Пет съвета за по-ефективна работа над уеб-проект

29.07.2008 19:34 (преди 15 години и 8 месеца) | stefankr | показана 2285 пъти Статистики
Когато работим над уеб-проект, трябва да имаме предвид правила, някои от които са по-стари и от Библията... Mike Gunderloy ни напомня пет прости емпирични съвета, повишаващи ефективността на работа.
1. При преценка на времето, нужно за реализирането на уеб-проекта, трябва да удвоите първоначалния период от време, за който си мислите, че ще приключите и да добавите още 50%. Това правило е напълно емпирично и действа, особено тогава, когато бързо трябва да съобщите на клиента краен срок.

2. Правило 90-9-1 Това правило е популяризирано от Дж. Нилсен и звучи така: "В повечето онлайн общности 90% от потребителите просто разглеждат и не допринасят с нищо, 9% допринасят с нещо от време на време, а 1% са най-активни и допринасят най-много за общността." Ако работата ви е насочена към развитието на такова съобщество, имайте това правило предвид.

3. Принцип на Парето (правило 80-20) Изследванията на Вилфредо Паредо изясняват, че 80% от дохода в Италия се получава от 20% от населението. Подобно съотношение се открива и на други места: например 80% от потребителите на уеб проекта (или софтуера) ви ще ползват една 20% от възможностите му или пък 80% от времето за поддръжка ще отива за 20% от клиентите.

4. Най-добрите разработчици за 10 пъти по-продуктивни от посредствените. Може да се спори за степента на превъзходство на първите над последните. Ако сформирате екип, има смисъл в усилията да се намерят супер-звезди. Освен това, така се подсказва необходимостта самите ние да насочим саморазвитието си така, че да сме супер-звезди в своите области.

5. Ако се разсеем два пъти, губим един работен час Според изследванията, при упорита работа над сложен проект, трябва напълно да се избегнат фактори, които разсейват вниманието - телефонни позвънявания, имейл, чат...

Източник: webworkerdaily.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 29.07.08, 23:30, dreamskill:
    Петото правило е мн вярно!Един път като правих игра,разсеях се 4 пъти и гледам...времето е с 2 часа по-напред

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.