download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google със собствен браузър

03.09.2008 01:25 (преди 15 години и 7 месеца) | krum | показана 7886 пъти Статистики

Google Chrome - Браузърът на бъдещето. Уеб браузърът на Google.

Google пуснаха първата официална бета версия на своето ново изобретение, носещо металургичното име Google Chrome ("Гугъл Хром"). Името му подхожда, като имаме предвид искрящо белия му интерфейс, на който би завидяла дори леля Мария (бел. авт.: "Хромът е твърд бял метал"). Google Chrome е браузър, създаден да направи работата в Интернет по-бърза, по-лесна и по-безопасна. В него от Гугъл са заложили на изчистен дизайн, който не се натрапва, и бързодействие.

 Програмата съчетава в себе си минималистичен дизайн и нечувани технологии. Разработен е под мотото "Една кутия за всичко". Търсене в мрежата. История на сърфирането. Адресна лента. Предложения докато пишете. Едно общо поле задоволява всичките ви нужди при сърфиране.Всеки път когато отваряте нов раздел, нагледно ви се представят най-посещаваните от вас сайтове, най-използваните Търсачки и последно запазените отметки и затворени раздели. Позволява ви да Използвате уеб приложения, без да отваряте браузъра си. Можете да зареждате вашите предпочитани онлайн приложения направо от преките пътища към тях. Можете да изваждате раздели от браузъра, за да създавате нови прозорци, да събирате няколко раздела в един прозорец или да подреждате разделите, както пожелаете - бързо и лесно. Всеки раздел, който използвате, работи самостоятелно в браузъра, така че ако в едно от приложенията възникне срив, това няма да се отрази на останалите раздели. Ако не искате посещаваните от вас страници да се показват в посетените сайтове, изберете режим инкогнито, за да използвате лично сърфиране. Chrome ви предупреждава, ако има опасност да посетите подозрителен сайт с фишинг, злонамерен софтуер или друга заплаха за сигурността. Ако искате да си запазите отметка към дадена уеб страница, трябва само да кликнете върху иконата на звезда вляво на адресната лента и готово. Когато започнете да използвате Chrome, можете да продължите оттам, докъдето сте стигнали, с всички свои отметки и пароли от досегашния си браузър. Без натрапващ се мениджър за изтегляне на файлове - състоянието на процеса на изтегляне се показва най-долу в текущо отворения прозорец.

Google Chrome е базиран на Webkit. Още с появата си, той има реални шансове да достигне и дори превари в развитието си феномена Firefox. Привържениците на свободния софтуер могат да очакват скоро версията му за Линукс.

Google Chrome

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 06.09.08, 02:26, anonymous:
    Google Chrome Beta e страхотно опростен ,лек ,удобен и лесен браузър.Освен това е с доста интелигентен интерфейс,лек и удобен,сигурен и надежден.Има място за подобрения но и това ще се случи.Сбогом на IE.
  • Събота, 13.09.08, 10:41, anonymous:
    Страхотна програма....колкто повече конкуренция -по добре за нас-потребителите :) ... а ако някой намери някакви забележки- не забравяйте че е само Бета :)
  • Петък, 19.09.08, 14:51, anonymous:
    Има доволно голямо количество дупки в сигурността, а това са проблеми, които ще се изчистят с времето... Мозилата за сметка на това е доста поулегнала и нейната тежест е до известна степен именно заради дебелата защитна стена, зад която ви слага ;)
  • Вторник, 21.10.08, 07:32, elemosina:
    Много добър браузър!
  • Четвъртък, 23.10.08, 09:43, anonymous:
    как се отиваше да ти излиза google spy ?

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.