download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG защитава срещу опасна уязвимост в Internet Explorer

18.12.2008 18:10 (преди 15 години и 4 месеца) | anonymous | показана 2016 пъти Статистики
Технологията LinkScanner на AVG пази потребителите невредими, докато Microsoft определи как и кога да поправи пропуските. Софтуерът за сигурност от AVG ефективно блокира опитите на киберпрестъпниците, които се стремят да капитализират наскоро откритата уязвимост в браузъра Internet Explorer на Microsoft. Уязвимостта позволява на неупълномощена трета страна да поеме контрол върху компютрите на потребителите като ги подмамва да посещават заразени уеб страници.
AVG, световният доставчик на антивирусен софтуер и софтуер за сигурност в Интернет с над 80 милиона потребители в 167 страни, увери компютърните потребители, че комерсиалният й софтуерен продукт за сигурност AVG 8.0 осигурява защита срещу тези уязвимости от 11 декември насам. AVG изчислява, че софтуерът й вече е блокирал приблизително 5000 атаки срещу 3000 потребители откакто Microsoft обяви пропуските.

Компютърните потребители могат незабавно да защитят системите си като изтеглят версия за изпробване на софтуера AVG Internet Security 8.0.

„Днес, най-бързо растящата заплаха в Интернет са бързо движещите се, преходни заплахи, които се появяват на един или повече уебсайтове временно, от няколко седмици до само няколко секунди, отбелязва Джей Ар Смит, главен изпълнителен директор на AVG Technologies. „Поради това, че са толкова мимолетни, тези заплахи лесно се пропускат от обикновените вградени в браузъра мерки за сигурност и изискват възможностите за откриване в реално време на технология като LinkScanner, който проследява разпространението специално на този вид заплахи и ги блокира преди да могат да изложат важната за потребителите информация на опасност”.
 
Според Роджър Томпсън, началник на отдел „Проучвания” и първоначален разработчик на технологията LinkScanner, възможните хора, използващи точно този експлойт-уязвимост в Internet Explorer са същите онези, които крадат пароли за World of Warcraft от потребителите през последните няколко години.

Софтуерът на AVG осигурява най-навременната, точна и надеждна безопасна защита при търсене и сърфиране като анализира уеб страници в единственото време, когато това има значение – когато потребителят е на път да ги посети. AVG предлага на бранша за софтуер за сигурност единственото откриване и блокиране на уеб експлойти в реално време, като използва собствен поведенчески анализ и други актуални технологии, за да защитят личната информация и да защитят потребителите срещу нежелано неоторизирано проникване, докато те са в Мрежата.

За повече информация относно продуктите AVG на компанията AVG Technologies можете да посетите сайта на дистрибутора им за България – „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 18.12.08, 19:25, anonymous:
    Ех, ако не беше толкова тежка щеше да е супер и още щях да съм с нея. Просто когато се сканира просто забравяш за друго. Иначе много я харесвам.
  • Четвъртък, 18.12.08, 19:34, anonymous:
    ” Ех, ако не беше толкова тежка щеше да е супер и още щях да съм с нея. Просто когато се сканира просто забравяш за друго. Иначе много я харесвам. „
    Ами аз заради това съм я оставила да сканирва един път седмично, когато най-малко се използва компютъра. Не че съвсем спира работата, но се усеща, че работи. А със седма версия не беше така. Сканирането на 320 GB отнема около 4-5 часа, но не помня при какви настройки, а не съм на него комп да видя сега.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.