download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Майкрософт пусна Internet Explorer 8 RC1

29.01.2009 10:11 (преди 15 години и 3 месеца) | ogi | показана 6447 пъти Статистики
Само няколко месеца след пускането на бета версията на Internet Explorer 8 Майкрософт пуска Internet Explorer 8 RC1
28 януари 2008 г., София. Само няколко месеца след пускането на бета версията на Internet Explorer 8 Майкрософт пуска Internet Explorer 8 RC1.

Internet Explorer 8 RC1 може да бъде изтеглен от: http://www.microsoft.com/ie8

RC1 предлага редица подобрения направени в резултат на обратната връзка и препоръки получени от софтуерни разработчици, организации и потребители от цял свят. Подобренията основно са в скоростта на работа на браузъра, стабилността и съвместимостта му. RC1 предлага и усъвършенстван потребителския интерфейс, по-добра сигурност и по-добри възможности за запазване анонимността на потребителите.

Основните промени и нововъведения реализирани в Internet Explorer 8 RC1 от IE Beta 2 следвайки препоръките и изискванията на потребителите са:

 По-лесна работа - Internet Explorer 8 прави голяма стъпка напред в иновациите сред браузърите и начина, по който хората сърфират в интернет днес. В Internet Explorer 8 RC1 е намалено времето за стартиране на бразузъра, отваряне на нов таб или зареждането на страница. С него потребителите могат по-лесно да се връщат на страници, които са посещавали и преди с новото Smart Address поле и подобреното Favorites поле. Те получават и предложения за резултати базирани на това, което търсят в Enhanced Instant Search Box. Браузъра групира табове, за да синхронизира търсенето с начина, по който потребителите сърфират в интернет и предоставя Accelerators и Web Slices, чрез които им осигурява непрекъснат и актуализиран достъп до страниците и услугите, които ползват всеки ден. Не на последно място промените в потребителския интерфейс осигуряват по-добро усещане при работа.

 Сигурност - Internet Explorer 8 предлага повече защита срещу т.нар. “phishing” атаки с новия SmartScreen Filter, който предпазва потребителите от изпълнение на зловреден код и застрашаващи сигурността даунлоуди. Новият крос-скрипитнг филтър помага защитата срещу крос-скриптинг атаки - един от най-популярните начини за атакуване на уебсайтове. В RC1 е въведена функционалност, която позволява на администраторите на уебсайтове да засичат и предотвратяват ClickJacking - зловредна техника за подмамване на потребителите да разкриват конфиденциална информация или да разрешават контрол върху компютъра си. Добавени са и функционалности, които защитават анонимността на потребителите с подобрена възможности за изтриване на Browsing History. Опцията InPrivate Browsing помага на потребителите да запазват своята анонимност локално на компютрите си, като не позволява записването на cookies, временни интернет файлове и история на посещенията. InPrivate Filtering дава възможност за контрол върху собствената онлайн анонимност, но позволява и размяната на съдържание с трети страни.

 Надеждност - новият режим за съвместимост, който беше въведен с Internet Explorer 8 Beta 2 осигурява на потребителите безпроблемна работа със сайтове без да има нарушения във визуализацията или функционалността. Потребителите също така могат да се регистрират за получаване на списък от уеб сайтове, които се виждат най-добре с режима на съвместимост така, че сайтовете да се зареждат веднага по начин, по който се очаква. С новите функционалности за управление, включване и изключване на add-ons, те имат повече контрол върху това какъв код работи в техния браузър и лесно могат да изключват toolbars или спомагателни обекти в браузъра, които причиняват нестабилност или нарушения в работата.

За Майкрософт:

Основана през 1975 г., Майкрософт (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в разработването и предлагането на софтуер, услуги и решения, които помагат на хората и на бизнеса за пълна реализация на техните възможности. През 1999 г. Майкрософт откри свой офис в България.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 29.01.09, 14:31, angelicstar:
    Ами що така преди няколко дена Страсбург пак ги даде на съд, че не разделят Експрорера от ядрото?
    От M$$$ ли е не ми приказвай!
  • Четвъртък, 29.01.09, 18:24, anonymous:
    ПОРЕДНАТА БОЗИЧКА НА МАЙКРОСОФТ!
  • Четвъртък, 29.01.09, 19:08, galkamalka:
    ” Ами що така преди няколко дена Страсбург пак ги даде на съд, че не разделят Експрорера от ядрото?
    От M$$$ ли е не ми приказвай! „
    Това истина ли е?
    Същата манджа си е 8-бавен, тромъв, бъгав...от ядра не разбирам ама не ми звучи добре да са заедно. IE- най-добрия вирус портал.
  • Събота, 31.01.09, 17:47, anonymous:
    това нормално ли е ? какво става на браузера Clipboard01.jpg
    само един таб е
  • Събота, 31.01.09, 21:57, anonymous:
    И аз съм на един таб но не е такова натоварването.А иначе за ИЕ 8 не знам сега съм с него. не е кой знае колко бърз. горе-долу колкото мозилата е . С две думи не съм очарован

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.