download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft счита Internet Explorer 8 за един от най-бързите браузъри

13.03.2009 17:28 (преди 15 години и 1 месец) | dulo | показана 4720 пъти Статистики
Microsoft проведе сравнителен тест за производителност на браузърите Chrome 1.0, Firefox 3.05 и Internet Explorer 8 при работа с най-популярните Интернет сайтове
За теста са били избрани 25 активно посещавани портали като Google, Yahoo, MSN и WikiPedia. Според получените резултати IE8 работи по-бързо на 12 от тях, Chrome е по-бърз на 9 от избраните, а Firefox само на четири.

     Според получената статистика се получава, че IE 8 е три пъти по-производителен от Firefox и с 30% по-бърз от Chrome. При тестовете IE8 е работел с минимум допълнения, а и порталите в тестването по принцип са добре оптимизирани. Не е известно защо не са включени браузърите Opera и Safari 4, които според SunSpider (http://www2.webkit.org/perf/sunspider-0.9/sunspider.html) към днешна дата са едни от най-бързите на пазара.
     От други източници в Мрежата става известно, че Microsoft смята да пусне окончателната версия на Internet Explorer 8 точно след седмица – на 20 март.

По материали на Microsoft

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 13.03.09, 20:54, anonymous:
    ” Съвсем забравиха Safari 4 beta с Nitro Engine в сравнението. Умишлено, разбира се. „

    Абе не знам точно какво Safari съм виждал на Mac Book Air обаче се изкефих като се отвори почти веднага след цъкването върху иконката.

  • Събота, 14.03.09, 07:18, deezel14:
    Предполагам е било 3.*.*. Също доста бързо Сафари, което се води актуална версия за момента. Но 4 beta е умопокъртително откъм скорост на зареждане на страниците! Имах чувството, че БТК случайно са удвоили скоростта на Интернет връзката ми. Всичко се дължи на Nitro Engine. Разбира се, при Safari на PC, тръпката с губи донякъде.
    А скоростта на отваряне няма много общо, но, MacBook Air е най-слабият Мак от всичките (сега съм с такъв), а е по-бърз от всяко PC, с което съм работил. За Mac Pro... Еех, скъпи 8 ядра на Mac Pro...
  • Събота, 14.03.09, 14:01, дядо_поп:
    Невеж Дядо Поп не знае що е туй най-бърз браузър.
    Който най-бързо парсва HTML кода на страницата или който на-бързо рендва флашове? Който най-бързо рендва засукани таблици или който най-бързо показва PNG картинки с прелеяна прозрачност?
    И тъй си се въпросява глупав Д.П. докле не му присветне че суета са тез приказки за бързи и бавни браузъри.
    Суета сует и всяческая суета!
  • Събота, 14.03.09, 16:05, anonymous:
    Хм, по-бърз... Не знам колко точно е по-бърз защото не съм експериментирал, но едва ли разликата е наистина толкова голяма колкото я изкарват, а дори да е така бързината за сметка на качеството. IE е най-големият боклук на MS според мен. Кодовете на CSS ги чете както му падне, няма add-ons, а и от страна на сигорността по мое мнение е най-зле. Всъщност не знам дали някои от тези изброени неща във версия 8 е подобрено, но на 90% мога да твърдя, че не е.
    А и този тест за бързина, да не забравяме все пак, че е правен от MS
  • Вторник, 01.09.09, 11:46, anonymous:
    само едно ще добавя по темата, IE работи с active X което е достатъчно за да скапе компа така че никакво IE, лисицата си ме кефи ако ще и версия 11 на IE да направят все ми е тая

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.