download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google Suggest се усъвършенства

15.04.2009 22:24 (преди 15 години) | stefankr | показана 1646 пъти Статистики
Функцията Google Suggest стана още по-добра. По принцип така се уточнява ключовата фраза, още по време на нейното въвеждане, поправят се печатни грешки и дори се променя езика за въвеждане... Промяната в системата за подбор на подсказки подобрява качеството на резултатите, които получават потребители от различни страни като се отчитат местни тънкости...
Например, ако потребители от Великобритания въведат "liver" в полето за търсене, най-вероятно ще открият информация за Ливърпул (Liverpool), а хора от САЩ, които въвеждат същото, ще научат повече за черния дроб (liver).

При въвеждане на "ве" от Русия като първа подсказка се появява "вести", в Беларус това буквосъчетание води до предложение да се посети сайта на тамошен мобилен оператор, в Украйна след въвеждане на "ве" ще ви бъде подсказано "верховна рада" - Парламентът на Украйна.

Функцията Google Suggest е достъпна и при търсене на изображения. Тук се отчита, дали търсите из сайтовете или при изображенията. Например, ако напишете "а", българският Гугъл ви насочва към "арена" за сайтове или към "андреа" за изображения. При написване на "б" се подсказва да се посети сайта на "БДЖ", а при изображения - "бални рокли".

Източник: 3dnews.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.