download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Radeon HD 58xx - два пъти по-бърз от предшествениците си

29.08.2009 09:06 (преди 14 години и 7 месеца) | varban007 | показана 1232 пъти Статистики
Eто колко могат новите DirectX 11 видеокарти на ATI.
Неотдавна се появи достоверна информация относно анонса, названията и цените на сериите Radeon HD 58xx с поддръжка на DirectX 11. Фактът, че ще има модели с 1Gb памет, накара някои да предположат, че ширината на шината при новите видеокарти ще бъде 384 бита. И на познаха - ще бъде 256, а прирастът в производителността ще се дължи на увеличение на тактовите честоти и броя поточни процесори.

Сайтът VR-ZONE днес е публикувал нова информация относно предстоящите видеокарти на AMD-ATI. Първо, при Radeon HD 58xx ще бъде въведена технологията Eyefinity, позволяваща една видеокарта едновременно да прехвърля сигнал на три монитора. Еталонните видеокарти от серията ще съчетават портове по схемата "DVI + DVI + DisplayPort" или "DVI + HDMI + DisplayPort". Ако мониторът не разполага с DisplayPort или HDMI, ще е необходимо да се използва преходник през DVI.

И второ, видеокартите от тази серия имат производителност, равна на 2 терафлопа (2 трилиона операции с плаваща запетая в секунда). За справка, предишното поколение - видеокартите Radeon HD 4850 и HD 4870 се оценяваха на респективно 1 терафлоп и 1.2 терафлопа. Следователно, която и да е от видеокартите Radeon HD 58xx ще е два пъти по-бърза от Radeon HD 4850. За да се постигне това са възможни два подхода - увеличение на честотата на ядрото, например, до 900Mhz и броя на поточните процесори до 1200 или пък да се запазят старите честоти - 625-650Mhz, а поточните процесори да станат 1600. Поддръжката на Crossfire (свързване на две видеокарти) позволява да се увеличи заявената производителност 1.8 пъти.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.