download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Нов мрежови протокол за Интернет

20.10.2009 18:58 (преди 14 години и 6 месеца) | dulo | показана 1929 пъти Статистики
Компанията Lockheed Martin е получила поръчка на стойност $31 000 000 от Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) за създаване на нова версия на Интернет за военни цели. Microsoft също ще участва в разработката.

         Главна цел на проекта е разработването на нов пакет протоколи за Интернет с кодово име MNP (Military Network Protocol). Новият протокол силно ще се различава от стария TCP/IP и ще осигурява много висока надеждност и безопасност, динамично преразпределяне на пропускателната способност на каналите, както и възможност за осигуряване на приоритет на трафика за различните подразделения и потребители.
        Партньори на Lockheed в разработката на MNP ще бъдат и компаниите Anagran, Juniper Networks, LGS Innovations, Станфордският университет и Microsoft, като новият протокол трябва да осигури бойната способност на американската армия дори и в условия на масирана кибератака.
         Предвижда се създаване на нови технологии за маршрутизация на трафика с устойчиви методи за определяне на сигурността, както и функции за самонастройка на маршрутизаторите.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 21.10.09, 13:30, insecteater:
    Супер. Остава да го комбинират и с изкуствен интелект. Да се радва или да се плаши човек.
    -----
    Абе филмите за терминатора до коя част стигнаха
  • Сряда, 21.10.09, 20:31, phrozencrew:
    ” Абе филмите за терминатора до коя част стигнаха
    Според мен до "Матрицата"!
    Много гадно е това, че всички открития, изследвания и планирания на проекти са насочени и се ползват първо предимно от военните. M$ в случая са последна дупка на кавала, но те с удоволствие ще намърдат подобен протокол в ОС-ите си. Нали някой трябва да ни следи какви ги вършим . Преди време M$ навряха маркетингов троянец в WMP, ако не се лъжа в 9-ката. Новината, колкото и обнадеждаваща е определено и леко плашеща. Чувството от тая новина е подобно на чувството при ползването на skype или телефон в БГ .
    Кака би ме упрекнала (again) в параноя! Може и да е така, ам характер, баси!
    Лошото е, че човечеството вместо да върви към общността и любовта, към добродетелите и Божиите закони, изобщо към доброто за съвременния човек, и то с всичката технологична мощ, с която разполага, продължава да гони войнолюбски, доноснически и материални интереси. А най-големите пропагандатори на свободната реч и алтруизма продължават да ползват продукти на M$ с пълна сила. Каква ирония !
  • Петък, 06.11.09, 19:33, anonymous:
    phrozencrew президент!!!

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.