download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Интернет не води до социална изолация

08.11.2009 09:13 (преди 14 години и 6 месеца) | stefankr | показана 1905 пъти Статистики
Въпреки разпространеното мнение, високите технологии не изолират хората...
Според изследване в рамките на проекта Pew Internet and American Life Project, американци, които използват Интернет и мобилен телефон, имат по-широк и разнообразен кръг с хора, с които общуват.

"Социалността на човек се повишава благодарение на новите средства за връзка, - резюмира доклада Кейт Хемптон, доцент в Университета на Пенсилвания, предизвиквайки резултатите от предишните изследвания. - Хората, използващи Интернет и мобилен телефон, имат забележителни социални преимущества, тъй като винаги се стараят да са във връзка и могат постоянно да обменят информация".

В изследването се отделя кръг за общуване (хората, с които индивидът обсъжда важни за себе си въпроси) и близък кръг (най-доверените лица).

По време на анкетата се изяснява, че като социално изолирани могат да се определят 6% от американците: те не обсъждат с никого важни за тях въпроси. Този показател не се е променил от 1985 година, независимо от развитието на новите комуникационни технологии.

В сравнение със средния показатели кръгът за общуване се е разширил с 12% при използващите мобилен телефон, с 9% на тези, които поместват в Интернет снимки или общуват в чата. Близкия кръг е по-широк с 25% при потребителите на мобилни телефони и с 15% на базовите интернет-потребители, а при по-напредналите уеб-сърфисти и повече.

Източник: Франс Прес, soft.mail.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2 3 4
Твоето мнение

  • Неделя, 08.11.09, 20:32, dhtj:
    ” Паднахме ама пак сме по-велики! „
    .... на трето място
    дочух от някъде че тоя Евънс след днешния мач получил покани от всички карате клубове в англия
  • Неделя, 08.11.09, 20:33, deringer:
    ” .... на трето място
    дочух от някъде че тоя Евънс след днешния мач получил покани от всички карате клубове в англия
    Аз пък се молех тоя Длогба да не стане
  • Неделя, 08.11.09, 20:52, anonymous:
    ” Паднахме ама пак сме по-велики!

    ...Ти можеш да увеличаваш контактите си в своя фейсбук и скайп, но това не те прави "отворена социална личност", защото ти може да си в нечий фейсбук или скайп, ама никой да не му пука за тебе пример: имам 89 абоната в скайп, ама ако си мислиш че всеки се интересува от мен. А нали социалният контакт е някакъв вид "жива комуникация", ако не жива, то поне да си пишеш с човек как е и какво прави - тоест "отдалечена комуникация"...
    Ами ти пак доказа тезата,че Интернет не влияе на социалния статус Една първа физическа среща ще е доста по-лесна,ако преди това 1-2 месеца комуникираш с някой по нет-а...малко или много месленията се допират(като пишеш и говориш) Не говорим за параноични пубер връзки в чата и т.н На мен Интернет ми е помогнал много в личен план,мога да кажа и в професионален...но все още общувам хора,даже повече от колкото ми се иска „

    И на мен ми е помогнал Интернет в професионален и личен план.
    И какво имаш впредвид "социален статус"?
  • Неделя, 08.11.09, 21:04, deringer:
    ” И на мен ми е помогнал Интернет в професионален и личен план.
    И какво имаш впредвид "социален статус"? „
    От социалните роли идва социалния статус,а от него всичко останало.Т.е ако социалния ми статус (няма общо с парите или поне в чист вид) е нисък едва ли интернет ще е причината...Все пак Интернет по една или друга причина със своите безброй възможности подпомага хората да се развиват социално.
    Интернет не е само забавления и чатове на ниво махленски разговор.Това че много хора го използват за тази цел и си мислят ,че това е Интернет е отделен въпрос.
  • Неделя, 08.11.09, 21:17, anonymous:
    ” От социалните роли идва социалния статус,а от него всичко останало.Т.е ако социалния ми статус (няма общо с парите или поне в чист вид) е нисък едва ли интернет ще е причината...Все пак Интернет по една или друга причина със своите безброй възможности подпомага хората да се развиват социално.
    Интернет не е само забавления и чатове на ниво махленски разговор.Това че много хора го използват за тази цел и си мислят ,че това е Интернет е отделен въпрос. „
    Дам, съгласна съм, така е.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.