download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google, Китай и цензурата

14.01.2010 15:17 (преди 14 години и 3 месеца) | dulo | показана 1296 пъти Статистики
Китайските власти заявиха, че конфликтът с Google няма да повлияе върху убежденията им за необходимостта да се филтрира съдържанието на Интернет.

На 14 януари 2010 година представители на Китай заявиха, че Пекин има пълното право да цензурира информацията в китайския сектор на Интернет след заявлението на Google, че има намерение да закрие бизнеса си с най-големия пазар на света, ако няма как да предложи на потребителите си неограничен достъп до Световната мрежа. "Ефективното управление на общественото мнение в Интернет е важна част от информационната безопасност" гласи изявлението на Ван Чен - началник на пресканцеларията на Държавния съвет на Китай във вестника "Женмин Жибао"
     От това изявление следва, че Китай не гарантира търсенето без цензура на сайта google.cn. Не става ясно, дали ще има ограничения и за другите функции на Google - Gmail и Google Maps.
     Ван Чен е отбелязал, че Китай се бори с разпространението на порнографията в своята страна, като са налични повече от 80 хиляди свидетелства за това, че по-голямата част от тях имат за източник чужди уеб сайтове и сървъри. Той е заявил, че всички държави са длъжни да предприемат активни и ефикасни мерки по укрепването на системите си за управление на Интернет, без това да оказва влияние върху устройството на Мрежата в други държави.
     Ако Google действително реши да закрие бизнеса си в Китай, то това ще доведе до ръст в популярността на местните системи Baidu, Tencent и Alibaba, като неоспорим лидер ще бъде Baidu.
     След изявлението на Google от 13 януари за възможното им оттегляне от Китай, акциите им са се обезценили с 1,9% на борсата в Ню-Йорк, докато акциите на Baidu са поскъпнали с 13%.

     Материали: Google - "Нов подход към Китай", Интерфакс

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.