download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Германските WiFi мрежи със задължителна парола

13.05.2010 10:53 (преди 13 години и 11 месеца) | dulo | показана 1615 пъти Статистики
На 12-ти май Върховният съд на Германия разпореди, че Интернет потребителите с WiFi достъп, задължително трябва да защитят мрежовите си връзки с парола за предотвратяване на незаконното им използване за прехвърляне на данни от трети лица. Ако се изясни например, че някой е свалял пиратски файлове, собственикът ще трябва да заплати глоба в размер на ? 100 ($ 126).
Съдът не е постановил каква да бъде сложността на паролата, както и какви методи за защита да се използват, освен това никакви обновленията за безопасност не са необходими - само парола още при първоначалното инсталиране.
Решението на съда идва след иск на автор на музика, при разглеждането на който станало ясно, че авторските му права са нарушени чрез нелегално изтегляне на негова музика от открита WiFi точка. Собственикът на WiFi точката би могъл да докаже, че е бил отпуск или е отсъствал и по този начин да избегне отговорност. Ето защо съдът се е спрял на това, че потребителите на WiFi мрежи трябва да носят някаква отговорност за минимална защита на безжичните си връзки от злоупотреба.

По данни на Bitcom, немската асоциация за информационни технологии, около 26 милиона дома в Германия разполагат с безжична връзка.

Подробности

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.