download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Какво подготвя Google за 2012 година?

04.01.2012 20:32 (преди 12 години и 4 месеца) | stefankr | показана 2770 пъти Статистики
Google се развива бурно и затова всяка седмица има информацията за нововъведение от компанията. Интересно е какво ще ни предложат през новата година... Разбира се плановете на ръководителите на Google са секретни, но от блога Google Operating System анализират основните тенденции и представят своята прогноза за 2012 година.
1. Отваряне на мрежа от офлайн магазини Google Store, в които ще се продават лаптопите Chromebook, някои модели телефони с Android, приставки Google TV, фирмени тениски и други съпътстващи стоки.

2. Google Music ще заработи на абонаментен принцип.

3. Google ще се съсредоточи над подобряване качеството на приложенията за Android. Това може да се изрази в предоставяне на по-съвършени инструменти за разработка, в разширяване функционалността на инсталираните приложения.

4. Ще бъде пуснат Google Games — единна услуга, обединяваща възможностите за игра на Chrome, Android и Google+. Тази услуга ще има възможности за мултиплеър, за синхронизиране на данни, система за рейтинг и други.

5. Стартирането на новата услуга за редактиране на музика (а възможно и на други услуги) ще е възможно единствено чрез браузъра Chrome.

6. Ще се представят таблети и лаптопи под управление на Chrome OS на платформата ARM, което ще ги направи доста евтини и достъпни.

7. Google+ ще има към 300 милиона потребители към края на 2012 година и ще бъде тясно свързан с други услуги на компанията. Google ще продължи с агресивното налагане на своята социална мрежа през цялата година и дори ще я интегрира в Chrome.

8. Технологията на умното поле за търсене Google Instant Answers ще има повече възможности и ще предложи много функции, които сега са налични в Wolfram Alpha.

9. Виртуалният помощник в Android ще стане по-мощен от Siri и ще е достъпен и на десктоп системите като развитие на гласовото търсене.

10. Навигационното меню Google (черната лента горе) ще може да се настройва, а уведомленията ще се показват не само в Google+, но и други услуги.

11. Google ще пусне телефони и таблети заедно с Motorola.

12. Резултатите от търсенето ще са по-персонализирани въз основа на информация от календара ни, от Google+, от писмата в Gmail и така нататък.

13. Google Doodle Creator - услуга за създаване и споделянето с приятели на Doodle.

14. Image Search ще може да анализира изображения и да разпознава на тях отделни предмети или хора.

15. Chrome Web Store приложения и разширения за Android.

16. В You Tube ще се използва плеър по подразбиране въз основа на HTML5 (довиждане, флаш).

17. Новите канали на You Tube ще бъдат пълноценна конкуренция на традиционната телевизия, показвайки хубави видеоклипове и филми.

18. Ще бъде платена най-високата глоба в историята на Google (възможно е това да е свързано с нарушение на авторски права).

19. Ще се появи услуга за коментиране на блогове въз основа на Google+.

20. Ще се появи Google Drive като общ интерфейс за съхранение и синхронизиране на документи и файлове в обемно онлайн пространство.

Източник: googlesystem.blogspot.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 09.01.12, 18:18, programings:
    Едва ли HTML5 ще осигури същата бързина и качество на работата, каквато в момента осигурява флаша в тубата!
  • Понеделник, 09.01.12, 18:43, anonymous:
    Хм, аз мисля точно обратното.
    Знаешли, че от година и половина Адобе имат бъг в флаш плеъра - докато не цъкнеш на плеъра, за да го активираш, има вероятност от засичане, писали сме тук за бъга...
    С ХТМЛ5 под Опера, която винаги е била супер оптимизирана, нямам никакви проблеми, клиповете зареждат по-бързо(единствения недостатък е non-full fullscreen-а, тоест уголемява го в страницата)
  • Понеделник, 09.01.12, 19:00, programings:
    Да, знам за бъга, но вместо да се полагат основите на нещо ново и непознато, то просто може да се оправи старото, което ще върши същата работа, и вече е изпробвано подобаващо!
  • Понеделник, 09.01.12, 19:17, phrozencrew:
    Аз не харесвам Flash-a и въобще концепцията за допълнителни плъгини за рендване на съдържание. Ла*ното Silverlight на M$ пък ме кефи още по-малко. Колкото по-рано ги разкарат от браузерите, толкова по-добре!
    Иначе си е известно отдавна пренебрежението на Google и Apple към тия смотани плъгини, които докараха вирусите в защитените браузъри чрез безбройните дупки на Flash-а.
    Успокояващото е, че поне Adobre реагират адекватно (от колкото Nokia примерно) и се съобразяват до някъде с тенденциите и желанията на потребителите:
    Adobe спира разработването на Flash plugin за мобилни устройства
    Днеска спират за мобилни устройства, утре за деКстоп системи... Такава е !
  • Понеделник, 09.01.12, 19:19, anonymous:
    Мислиш ли, че от Адобе не знаят за бъга? Ама не го оправят, а това не зависи от Google & Co.
    А също се вкарва и webM кодирането, което носи предимства пред h.264 и подобните му, а webM мисля, че беше проект на Гугъл, може и да бъркам.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.