download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Apple преосмисля учебниците и образованието

21.01.2012 09:50 (преди 12 години и 3 месеца) | stefankr | показана 2453 пъти Статистики
В официалната биография на Стив Джобс става ясно, че основателят на Apple не е бил равнодушен за състоянието на съвременното образование в САЩ и в света. Първата пресконференция, дадено от компанията след смъртта на Джобс бе посветена именно на електронните учебници, образованието и създаването на електронни книги.
Фил Шифер, вице-президент в Apple по маркетинга, представи втората версия на приложенията iBooks за iPad и iPhone, които позволяват да се отварят интерактивни учебници с диаграми, анимации, галерии със снимки и видео. В учебниците има електронни флашкарти за по-лесно запомняне на материала, съдържанието позволява по-лесно да се открива нужното съдържание.

Цифровите учебници могат да бъдат открити в магазина iBooks. Засега са достъпни осем учебници за ученици в гимназиалните класове на английски език. Цената на един учебник е $15.

Бе демонстрирано и ново приложение, специално предназначено за създаване на интерактивни и красиви цифрови книги, наречено iBooks Author. То е насочено към автори и издатели на учебници.

Готовият учебник може да се предложи за разпространение чрез iBooks Store или да се разпространява по друг начин.

Друго приложение, насочено към образованието е iTunes U. Чрез него се предоставя достъп до видео- и аудиозаписи на лекции, направени в различни университети по света.

Вижте видео
http://www.apple.com/education/

Източник: computerra.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 22.01.12, 11:29, galkamalka:
    WoW! Тва наистина е способно да постави началото на следващата генерация способи за зубренене...определено трябва да му обърнат необходимото внимание!
  • Вторник, 24.01.12, 13:30, anonymous:
    Някъде бях прочел ,че Гъдел/Google/ си е поставил амбициозната задача да качи на сървари цялата информация на света!Което дава ново направление на образованието.Лесен и свръх бърз достъп до тази информация, т.е.ще се учат само конспекти и начините на тяхното използване!Мисля ,че и училищата като сгради ще отпаднат!Все такива обикновени в бъдеще неща и необикновени сега!
  • Вторник, 24.01.12, 17:43, anonymous:
    ” Някъде бях прочел ,че Гъдел/Google/ си е поставил амбициозната задача да качи на сървари цялата информация на света!Което дава ново направление на образованието.Лесен и свръх бърз достъп до тази информация, т.е.ще се учат само конспекти и начините на тяхното използване!Мисля ,че и училищата като сгради ще отпаднат!Все такива обикновени в бъдеще неща и необикновени сега!

    И по-точно мисията им е да съберат и организират цялата информация на света , казват го във филма "Гугъл отвътре".

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.