download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

REBOL 2.7.8.3.1


Rebol - скорост на програмиране и за новаци


Изтегли (844 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: Rebol
Лиценз: Freeware
ОС: Windows NT/2000/XP 
Големина: 844 KB
Обновен на: 11.02.2012 от phrozencrew
3178 показвания, 75 сваляния  Статистики


Публикации в списанието


няма публикации
 

Rebol е език за обмен на данни, създаден специално за network комуникации и разпределени изчисления. В най-груб превод името на езика може да се преведе по следния начин "Базиран на релативни изрази обектно-ориентиран език". Неговия създател Carl Sassenrath го нарича език за "съобщения" и казва това за него: "Главната идея на Rebol е да се използва за: сървъри, клиенти, комуникацията между тях и защитата им. Силата на Rebol идва от неговата уникална интегрираност на концепциите на език за програмиране и концепциите на мета-данните. Крайната цел на Rebol e да осигури нова архитектура за това как информацията да се записва, съхранява и обменя между всички устройства в интернет. Той [REBOL] е замислен да се използва като смислена връзка на информацията между хората и машините"

А сега няколко думи за практичността на езика. Като цяло Rebol е много лесен за изучаване. Има добре описана документация и е сравнително платформено независим. Скоростта на писане на обикновени приложения е висока, но най-големите му достойнства са в употреба за мрежови приложения.
Rebol е език, който спокойно може да се използва и като сървърен език. Което означава, че може да замести PHP, Perl, ASP и т.н. Въпрос на поддръжка от хоста.

За да не сме празнословни нека подкрепим думите с един пример. Ще създадем проста програма с графичен потребителски интерфейс, конвертираща температура по Фаренхайд в температура по Целзий. Урока можете да прочетете в страниците за форуми на този сайт:
http://www.download.bg/index.php?cls=forum&mtd=thread&t=71837


Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.