download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

BlueScreenView 1.55


Вижте подробно какво е довело до "син екран на смъртта" и намерете причинителя


Изтегли (65 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: Nir Sofer
Лиценз: Freeware
ОС: Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7/8 
Големина: 65 KB
Обновен на: 30.01.2015 от 4eff
4068 показвания, 130 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

WebTrance 3.0:111

Публикации в списанието


няма публикации
 
Highslide JS

Много полезна и същевременно малка и безплатна програма. Сканира и извежда списък с всички minidump файлове, създадени при различните сривове в системата, водещи до известния "син екран на смъртта". Така за всеки един срив ще можете да видите подробна информация като: MiniDump име, дата и час на възникване, основната информация показана на синия екран (Bug Check Code и 4 parameters), както и детайли (име на файла, име на продукта, описание на файла и версия на файла) за драйвера или модула, който най-вероятно е довел до срива на Windows.
BlueScreenView ще отбележи драйверите и техните адреси намерени в отчета за грешката. Така по-лесно ще можете да намерите заподозрените драйвери, които евентуално са причинили забиване.


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 01.02.11, 13:58, tegote:
    Защо пък да търсим драйвърите или програмите, причинили срив? Те не са ни причината! Те нормално си работят. Има момент, в който вече не го правят. При мен например съм забелязъл, че след дълга експлоатация, вероятно след заспиване и ново пускане на компютъра, довеждат системата в състояние на ... да кажем (задрямалост или риск), при което системата не приема нови драстични промени по нея, примерно при стартиране на дадена програма се стартират други процеси. Тогава идва някакъв шок. Системата не е способна да ги стартира.
  • Вторник, 01.02.11, 14:39, angelicstar:
    Ами то даже имаше такава тема. Номерът е когато 2 и повече драйвери/програми използват 1 и същи ресурси. Точно тогава става тая задрямалост.
    Пък като видиш от къде и кога е почнало да бъгясва може да се сетиш някакъв номер за оправяне. Ама си трябва и малко акъл.
  • Вторник, 01.02.11, 14:58, tegote:
    До колкото аз разбрах, тази програма щяла само да покаже коя е програмата довела до срив. Което самия minidump си ни го показва с репорт след рестартирането на компютъра. Това с нищо не ни помага за предотвратяването на синият екран. Единственото нещо, което на мен ми помага е преди да пусна рисковата програма да рестартирам компютъра и след това да си я пусна спокойно като знам, че няма да забие, тъй като съм рестартирал скоро. Понякога имам усещането, че системата ми е в готовност за синият екран, след като пусна Utorrent. Такова ми е усещането, има някаква неприазън към него.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.