download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

OpenWithAdd 1.2


Регистрирайте програмата, когато не е възможна асоциацията с файловете


Изтегли (33 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: Ramesh Srinivasan
Лиценз: Freeware
ОС: Windows All 
Големина: 33 KB
Обновен на: 26.01.2012 от tegote
1524 показвания, 7 сваляния  Статистики


Публикации в списанието


няма публикации
 

Понякога потребителите имат трудности при асоцииране на файлове с програмата, за да ги управляват. Дори ако знаете програма, която искате да използвате за да пуснете файла, и знаете къде е програмата на вашия компютър, Windows все още не може да ги добави към "Open With" полето за търсене. За преодоляване на този проблем, трябва да се регистрира програмата, така че Windows да ги добави към своя списък от програми. Това не може да се разглежда като често срещан глобален проблем, но нуждата от застраховка става задължителна в случай че някой започне да търси решенията на такъв проблем.
Когато кликнете два пъти върху нов файл, той обикновено се отваря с лекота от програмата си по подразбиране. Например, ако щракнете на най-новия си писмен документ от училище, обикновено се отваря с OpenOffice Writer, AbiWord, Jarte, MS Word, или каквато програма използвате. Това става така, защото тези програми автоматично се регистрират и асоциират с файловете си по време на инсталацията.
Но, ако използвате преносими приложения по-често, понякога тези автоматични асоциации няма да бъдат създадени и ще трябва да се направят ръчно. Windows прави това относително лесно. Като кликнете върху нови файлове, той ви подканва с посланието "Windows не може да отвори този файл" и някои други детайли, защо не може да го направи. След това ви дава две опции: да отидете онлайн за търсене на правилната програма или да изберете програма от списъка с инсталирани програми.
Ако използвате опцията на Windows с "Open With" за да потърсите правилната програма от компютъра, при нормални условия можете лесно да добавите тази програма, която ви трябва, така че тя да се отваря винаги от този файл. Но в случай, когато изберете програмата и тя не може да влезе в листата от програми за избор на асоциация, тогава на помощ идва именно OpenWithAdd, след което лесно ще манипулирате с уиндоуският инструмент за асоциации.


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 26.01.12, 17:03, karadzha:
    Ако работи ще е гот.
  • Четвъртък, 26.01.12, 20:25, stoqncho:
    Това FileTypesMan наистина работи и аз така си променям асоциациите, изтривам/добавям си някой от опциите в контекстното меню на файл и такива неща, а не само да има една опция, като тази OpenWithAdd.
  • Петък, 27.01.12, 00:08, tegote:
    Работи, изпитвал съм го. Случвало се е на мен и на още един човек нещо да се обърка с програмата за асоциации. Сложните настройки за типовете файлове с нищо не помагаха на XP. Затова ползвахме OpenWithAdd.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.