download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Да управляваме времето във виртуалната машина

Теория 19.04.2011 22:23 (преди 9 години и 1 месец) | dulo | прочетена 104 пъти Статистики
Широко приложение намират програмите с ограничен срок на използване – например 7 дни или месец. Някои от тях са дотолкова оборудвани с разнообразни времеви бомби, че дори е невъзможно да бъдат инсталирани, понеже датата на операционната система е твърде свежа. Подходът с непрекъсната промяна на датата в BIOS-а не е удачен, защото далеч не всички програмни продукти за организиране на виртуална среда поддържат конфигуриране на BIOS. Най-популярните пакети за организиране на виртуална среда са Virtual Box, VMware и Microsoft Virtual PC и всеки един от тях позволява смяната на системната дата чрез техните конфигурационни файлове по такъв начин, че става възможно да се реализира ефектът на "Ускоряване, забавяне и спиране на времето" или "Повредена батерия" – тоест, при всяко включване на виртуалната машина, BIOS-а отчита една и съща дата и едно и също време.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

 • Вторник, 19.04.11, 23:11, joniewalker:
  Само че моя VBox няма файл VBoxManage.exe в папката ...Oracle\VirtualBox. Няма и други папки. Изтеглено е от официалния сайт.

 • Сряда, 20.04.11, 09:12, dulo:
  [q 257633, 335]Само че моя VBox няма файл VBoxManage.exe в папката ...Oracle\VirtualBox. Няма и други папки. Изтеглено е от официалния сайт.
  ...

  VBoxManage.exe се намира в същата папка, в която се намира и основната програма VirtualBox.exe. По подразбиране това е папката ...\Program Files\Oracle\VirtualBox

 • Сряда, 20.04.11, 15:18, joniewalker:
  ” [q 257633, 335]Само че моя VBox няма файл VBoxManage.exe в папката ...OracleVirtualBox. Няма и други папки. Изтеглено е от официалния сайт.
  ...

  VBoxManage.exe се намира в същата папка, в която се намира и основната програма VirtualBox.exe. По подразбиране това е папката ...Program FilesOracleVirtualBox „

  В ...\Program Files\Oracle\ нямам друга папка освен показаната на снимката. И въпросното ехе го няма никъде по диска...

 • Сряда, 20.04.11, 15:58, dulo:
  ” В ...Program FilesOracle нямам друга папка освен показаната на снимката. И въпросното ехе го няма никъде по диска... „
   
       Програмата VBoxManage.exe се намира в папките на системата домакин, а показаният скрийншот е от системата гост в директорията с инсталирани добавки (Guest Additions).
       Така например, ако компютърът домакин е Windows 7, а виртуално е инсталирана Windows XP, то промяната на синхронизацията по време става от домакина - тоест от реалната машина с Windows 7, където се намира въпросната VBoxManage.
 • Сряда, 20.04.11, 19:24, joniewalker:
  ” Програмата VBoxManage.exe се намира в папките на системата домакин, а показаният скрийншот е от системата гост в директорията с инсталирани добавки (Guest Additions).
       Така например, ако компютърът домакин е Windows 7, а виртуално е инсталирана Windows XP, то промяната на синхронизацията по време става от домакина - тоест от реалната машина с Windows 7, където се намира въпросната VBoxManage. „

  Въпросната папка и ехе веднага бяха намерени. След малко започват тестовете.
  10х

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2020   Experta Ltd.